Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

I najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti!

I najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti!

I najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti!
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.12.2015.
  • Broj pregleda: 4.860
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Okruženi smo pričama o bolesti i smrti. No, svi podsvjesno razmišljamo na način da se to ne može dogoditi nama. Može. Čak i vašem prijatelju, članu obitelji ili partneru. Rak je relativno nova bolest i uzročnik smrti pa baš i nije najbolje istražen.

Tijelo čine milijuni stanica. One rastu, dijele se i umiru. To je kontrolirani tjelesni proces. Što se pak raka tiče, on je uzrokovan nekontroliranom podjelom abnormalnih stanica u određenom dijelu tijela. To se može dogoditi u bilo kojem dijelu tijela – plućima, kostima, grudima ili crijevima.

Stanice raka ne mogu opstati u visokoj količini kisika

To znači da je niska razina kisika u stanicama koje se tek formiraju glavni uzročnik pretvaranja tih stanica u kancerogene. Kada stanici nedostaje više od 60% potrebnog kisika, ona se počinje pretvarati u kancerogenu.

Pročitajte koje su namirnice najbolji mogući borci protiv raka.

Naravno da postoje i drugi uzročnici raka, ali manjak kisika u stanicama je primarni uzročnik. Drugi uzročnik može biti fermentacija šećera u stanici. Sve normalne stanice u tijelu svoju energiju dobivaju iz kisika, a kancerogene stanice energiju dobivaju iz fermentiranog šećera. Kancerogene stanice su anaerobne (bez kisika), a zdrave stanice su aerobne (s kisikom).

Prevencija i borba protiv raka

Borba protiv raka se više-manje sastoji od istih koraka koji čine i samu prevenciju raka. Vjerojatno ste čuli da se nekim osobama rak vratio više od jednom, osim ako potpuno nisu promijenili životne navike.

Detoksikacija tijela (smanjenje toksičnosti u stanicama i povećanje kisika u stanicama)

Eliminacija toksina iz prehrane (konzumacija organskih proizvoda i pročišćene vode) i okruženja (korištenjem prirodnih proizvoda, namještaja i odjeće) bi trebala značajno smanjiti rizik od nastanka raka. Postoje razni oblici detoksikacije. Prije nego što započnete s bilo kakvim detoksikacijskim programom posavjetujte se s liječnikom jer detoksikacija koja je odgovarala vašem prijatelju, ne mora nužno odgovarati i vama.

Pročitajte kako detoksicirati tijelo.

Tjelovježba

Jedan od uzročnika manjka kisika u stanicama je slaba cirkulacija. Ako stanicama nedostaje kisika, one će vjerojatno postati kancerogene. Tjelovježbom se potiče cirkulacija. Stanice su bolje opskrbljene kisikom i nutritivnim tvarima.

Pročitajte koje su najznačajnije prednosti tjelovježbe.

Pravilna prehrana

Prehrana je ključna i vaš je najbolji saveznik u borbi protiv raka i prevenciji raka. Trebali biste jesti što je više moguće organske proizvode. Povećajte unos svježeg voća i povrća, složenih ugljikohidrata, ribe i morskih plodova, nemasnog mesa, orašastih plodova i sjemenki. Smanjite unos zasićenih masti, rafiniranog šećera, jednostavnih ugljikohidrata i soli. Rak žudi za šećerom i jednostavnim ugljikohidratima. Izbjegavajte ih što je više moguće. Izbjegavajte umjetne zaslađivače jer oni u niti jednom pogledu nisu zdravi.

Saznajte kako vaša prehrana može postati zdravija!

Jedite pretežno alkalnu hranu

Hrana koja u tijelu stvara kiselo okruženje je: meso, perad, riba, mliječni proizvodi, jaja, brza hrana, alkohol i kava. Ovu hranu smijete jesti, ali u što manjim količinama. Hrana koja u tijelu stvara alkalno okruženje je voće i povrće. Dnevno trebate pojesti najmanje 75% alkalne hrane, a najviše 25% kisele hrane.

Ovo će vam predstavljati veliki izazov na samom početku jer većina ljudi jede upravo suprotno. Jednom kada se na to naviknete, jedite 45% termički obrađenog voća i povrća, 30% sirovog voća i povrća i 25% žitarica, sjemenki, mesa, ribe ili peradi.

Saznajte koje namirnice odabrati za alkalnu prehranu!

Provodila su se istraživanja koja su pokazala da prehrana koja se 100% sastoji od sirove hrane pomaže u liječenju raka. Neke osobe su potpunom promjenom načina prehrane uspjele pobijediti uznapredovale oblike raka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije