Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Curaprox CS četkice za zube – nježne i učinkovite pri svakom četkanju

Curaprox CS četkice za zube – nježne i učinkovite pri svakom četkanju

Curaprox CS četkice za zube – nježne i učinkovite pri svakom četkanju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.01.2015.
  • Broj pregleda: 25
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Najvažniji dio svake zubne četkice jesu njezina vlakna. Za razliku od drugih proizvođača četkica za zube, švicarska tvrtka Curaden za izradu vlakana na svojim Curaprox četkicama ne koristi najlon. Umjesto njega koristi vrlo tanka vlakna napravljena od CUREN® materijala. CUREN® omogućava vlaknima da budu vrlo tanka i tako ne oštete desni prilikom četkanja zubi. Upravo velik broj tankih CUREN® vlakana čini posebnost CURAPROX CS četkica za zube.

Tvrda ili mekana vlakna?

Tvrda vlakna u kombinaciji s pogrešnom tehnikom četkanja najčešći su krivci za povlačenje desni. Osobe koje vole četkice s tvrdim vlaknima, čak i kada prate preporuku svog doktora dentalne medicine i četkaju zube malim, kružnim pokretima, pri tome najčešće koriste prevelik pritisak.

Pretjeranim pritiskom i uporabom tvrdih četkica za zube oštećujemo rub desni i desni. To traumatiziranje desni ne možete odmah osjetiti. Posljedice koje slijede su da se rub desni i desni polako povlače te s vremenom vrat zuba postaje sve izloženiji i osjetljiviji na bol. Upravo iz tog razloga, dentalni stručnjaci preporučuju četkice s mekanim i tankim vlaknima. Ukoliko su vlakna mekana, ne mogu prouzročiti nikakva oštećenja te ukoliko su tanka, mogu vrlo lako pristupiti rubu desni te nježno ukloniti štetne bakterije.

I broj vlakana je bitan!

Većina zubnih četkica koje se nalaze na tržištu na svojoj glavi imaju 500 - 800, u najboljem slučaju 1.000 rijetko raspoređenih vlakana. Za razliku od njih CURAPROX CS četkice za zube imaju 1.560 (CS 1560 „soft"), 3.960 (CS 3960 „supersoft") ili 5.460 (CS 5460 „ultrasoft") gusto raspoređenih mekih CUREN® vlakana. Prema broju vlakana, možete odabrati upravo onu mekoću koja vama odgovara.  Neuobičajeno velik broj vlakana na glavama Curaprox CS četkica očistit će vaše zube besprijekorno i bez traumatiziranja desni.

Mala, kompaktna glava

Nekim četkicama za zube vrlo je teško dosegnuti sva mjesta u ustima (kao što su mjesta iza gornjih kutnjaka, unutrašnjost gornjih i donjih prednjih zuba) te na taj način temeljito očistiti zube. CURAPROX CS četkice za zube dizajnirane su ne samo da dosegnu i ta područja zuba, već i da ih savršeno očiste, a sve to zahvaljujući maloj, kompaktnoj glavi četkice.

Trljati ili kružiti?


CURAPROX CS četkice za zube osiguravaju savršen položaj četkanja zahvaljujući svojoj osmerokutnoj dršci. Jedinstvena osmerokutna drška pomaže postaviti četkicu za zube pod pravim kutom, tj. pod blagim kutom od oko 45°, pola na desni, pola na zub kako bi oboje bili nježno i učinkovito očišćeni.

Savjet: CURAPROX CS četkicu za zube uvijek držite pod pravilnim kutom četkanja, jer je pravilno držanje četkice jednako važno baš kao i sama tehnika četkanja zuba.

Glavne značajke Curaprox CS četkica za zube:

  • nježnost zahvaljujući tankim CUREN® vlaknima
  • učinkovito čišćenje površina zuba i ruba desni zahvaljujući gusto raspoređenim CUREN® vlaknima
  • pristup svim mjestima: kompaktna glava, blago nagnuta
  • osmerokutna drška četkice omogućava čišćenje zuba pod pravim kutom i tako osigurava bolje čišćenje

Zaplešite dok četkate svoje zube

Na kraju dana, premoreni ste i jedina želja vam je čim prije poći na spavanje. No još samo da brzinski očetkate svoje zube i spremni ste za počinak. Ipak zaustavite se na tren i prestanite s rutinskim četkanjem. Za razliku od toga predlažemo brzinsko opuštanje. Zaplešite. Puno je zabavnije i učinkovitije. Uključite neku južnoafričku glazbu, kao što je salsa, samba ili nešto slično, uzmite svoju Curaprox CS četkicu i pastu za zube te dopustite glazbi i ritmu da preuzme preostali dio posla.

Dopustite da pokreti za četkanjem proiziđu iz vaših bokova, koristite isti pokret za pomicanje vašom četkicom preko zuba, koristeći pri tom malene, nježne kružne pokrete. I u kratkom vremenu, četkanje zuba će postati prava zabava, ugodno i neprocjenjivo iskustvo, koje će zauvijek promijeniti zdravlje vaših zuba i desni.

Uvjerite se i sami u nježnost i učinkovitost Curaprox CS četkica. No, svakako nakon nježnog četkanja ne zaboravite očistiti i svoje međuzubne prostore. Stoga predlažemo da isprobate i CPS prime međuzubne četkice s kojima ćete jednostavno i učinkovito očistiti prostore između svakog pojedinog zuba.

Sve Curaprox CS četkice možete kupiti putem Internet trgovine www.zdrav-osmijeh.com te u bolje opskrbljenim ljekarnama.

Video materijale i savjete o pravilnoj tehnici četkanja zuba možete pogledati putem našeg YouTube kanala: Curaprox Hrvatska.

Komentari

Najnovije

Najčitanije