Danas jedemo faširance: Klasičan recept za omiljeno jelo iz djetinjstva

Danas jedemo faširance: Klasičan recept za omiljeno jelo iz djetinjstva

Danas jedemo faširance: Klasičan recept za omiljeno jelo iz djetinjstva
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdrava prehrana

Polpete od mljevenog mesa, kosani odresci ili popularno zvani "faširanci" su čest dodatak ručkovima koji ne sadržavaju proteine i meso, poput raznih variva. Iako se najčešće pripremaju uz varivo od kelja, poriluka ili mahuna, mogu se poslužiti i kao središnji dio obroka i činiti cjelovit ručak uz pire krumpir, rižu i salatu, na primjer. Vrlo ih je jednostavno napraviti i svi uzrasti ih vole, što je također važno ako vam je u cilju pripremiti jednostavan i ukusan obrok za cijelu obitelj. U nastavku pročitajte savjete kako pripremiti savršene faširance, popis sastojaka te postupak pripreme.

  • Recept za varivo od graha uz koji vam neće trebati ni jedan drugi!

Savjeti za pripremu faširanaca

Faširanci se mogu pripremati od raznih vrsta mesa ovisno o vašim preferencijama, no dobro je znati da će faširanci od purećeg mesa biti znatno manje masniji od onih koji su pripremljeni od miješanog mesa, na primjer. Također, ako želite izbjeći prskanje ulja po štednjaku i kuhinji, prije pečenja ih lagano uvaljajte u brašno i nemojte prejako zagrijati ulje. Ti će vam trikovi pomoći da smanjite vrijeme provedeno u kuhinji, jer nećete morati čistiti nakon pripreme hrane. Nakon pečenja, faširance odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom koji će upiti višak ulja.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa po izboru
  • 1 jaje
  • 1 luk, sitno sjeckan
  • 50 g krušnih mrvica
  • sol i papar po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice i začine.
  2. Temeljito izmiješajte smjesu dok ne postane kompaktna.
  3. Oblikujte smjesu u male loptice, a zatim ih ravnomjerno spljoštite.
  4. Zagrijte ulje u tavi pa pržite faširance dok ne budu zlatno smeđe boje sa svake strane.
  5. Poslužite toplo uz prilog po želji.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije