Počela je sezona šljiva, a mi imamo 5 recepata za neodoljive slastice koje se jednostavno pripremaju

Počela je sezona šljiva, a mi imamo 5 recepata za neodoljive slastice koje se jednostavno pripremaju

Počela je sezona šljiva, a mi imamo 5 recepata za neodoljive slastice koje se jednostavno pripremaju
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva / 123RF

Šljive sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli te pomažu kod snižavanja krvnog tlaka. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A i K, odličan su izvor vitamina C. Šljive su pune antocijanina, antioksidansa iz grupe flavonoida koji se povezuju s boljom memorijom.

Osim što su zdrave, šljive su i vrlo ukusne pa ne čudi da su čest sastojak kad su u pitanju slastice. Za vas smo izabrali njih pet, a ono što ih povezuje - osim šljiva - je jednostavnost pripreme.

Galette sa šljivama

Galette je jednostavno francusko jelo koje se priprema kao otvorena pita bez kalupa. Može se pripremiti s raznim nadjevima, od slanih do slatkih, a najpopularnije verzije su s rajčicama, jagodama, marelicama i - šljivama.

Recept za galette sa šljivama

Knedle sa šljivama

Domaće knedle sa šljivama su vrlo jednostavne za napraviti, a njihov okus će vas odmah podsjetiti na maminu ili bakinu kuhinju i vratiti u djetinjstvo.

Recept za knedle sa šljivama

Muffini sa šljivama

Muffini su jedna od najjednostavnijih slastica, a vole ih baš svi, i veliki i mali. Ova verzija sa šljivama najbolje se slažu uz kavu ili čaj, a ako se baš želite počastiti, uz njih poslužite i malo maslaca.

Recept za muffine sa šljivama

Kolač sa šljivama

Ako nemate kalupe za muffine, ne brinite - istu smjesu možete pripremiti i u klasičnom plehu za pečenje ili možete isprobati ovu vrlo sličnu verziju, koja sadrži zobene pahuljice i orahe.

Recept za kolač sa šljivama

Kolač sa šljivama i bademima

Šljive i bademi još su jedna ukusna kombinacija, a ovaj kolač mogu uspješno pripremiti čak i oni koji inače nisu baš vješti u kuhinji.

Recept za kolač sa šljivama i bademima

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije