Hungry Mile za Badnjak predlaže: Čarobne raspucance

Hungry Mile za Badnjak predlaže: Čarobne raspucance

Hungry Mile za Badnjak predlaže: Čarobne raspucance
  • Objavljeno: Subota, 24.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile/123RF

Gastro bloger Mile Butorac, mnogima poznat pod imenom Hungry Mile, Ličanin je s velikom kulinarskom strašću, koja se nakon sudjelovanja u emisiji 321 Kuhaj, pretvorila i u životno zanimanje. Svoju kreativu, osim na Instagramu dijeli na popularnom blogu i omiljenoj adresi mnogih slatkoljubaca „Jedi do Mile volje“. Ako sami nemate ideju što biste mogli skuhati, u Milinoj kuhinji možete pronaći obilje slatkih i slanih okusa, od jednostavnih recepata do vrhunskih specijaliteta. Njegove recepte možete svake subote pronaći i na našem portalu.

Danas vam donosimo jednostavan recept za raspucance. Raspucanci su božićni kolačići koje već godinama obožavaju i mlađi i stariji. Ime su dobili upravo po svojoj posebnosti; raspucanoj površini nastaloj zbog šećera u prahu. Rade se slično kao Međimurski kruheki, a pravi uspjeh i savršenu poslasticu dobit ćete ako smjesu neko vrijeme čuvate u hladnjaku, prije nego formirate kuglice za pečenje.

Raspucanci - recept

Sastojci:

  • 570 g čokolade
  • 115 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 200 g mljevenih badema
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • korica od 2 do 4 naranče

Za uvaljavanje:

  • 100 g kristal šećera
  • 100 g šećera u prahu

Dobit ćete oko 70 raspucanaca.

Priprema:

  1. Čokoladu i maslac otopiti na pari ili na laganoj vatri. Ostaviti sa strane da se hladi
  2. Jaja razraditi sa šećerom dok se ne dobije gusta krema, dodati naribanu koricu naranče i dobro izmiješati
  3. U posebnoj posudi promiješati brašno s bademom i praškom za pecivo. Dobro izmiješati da se sve ravnomjerno rasporedi
  4. U čokoladu dodati kremu od jaja. I postepeno dodavati smjesu od brašna i badema
  5. Kad sve postane homogeno, dobro pokriti i ostaviti u hladnjaku oko 24 sata ili preko noći
  6. Formirati kuglice i bogato ih uvaljavati prvo u kristal šećer, zatim u šećer u prahu
  7. Peći na 170° 5 – 10 minuta (7 minuta)

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije