Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako do ravnog trbuha?

Kako do ravnog trbuha?

Kako do ravnog trbuha?
  • Objavljeno: Petak, 22.02.2013.
  • Broj pregleda: 23.437
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prehrana igra važnu ulogu u postizanju ravnog trbuha. Bez obzira na vježbanje i trud, trbuh neće postati ravan ako uz sve to ne pripazite na prehranu.

Namirnice koje će izravnati vaš trbuh su orašasti plodovi, grah i ostale mahunarke, špinat i ostalo zeleno lisnato povrće, obrani mliječni proizvodi, zobene pahuljice, jaja, puretina i ostalo nemasno meso, maslac od kikirikija, maslinovo ulje, kruh i pahuljice od cjelovitih žitarica, namirnice bogate proteinima kao što je sirutka i bobičasto voće.

Vašem tijelu trebaju proteini, zdrave masti i zdravi ugljikohidrati. Uz tjelovježbu je to sve što vam treba da biste izravnali trbuh. Sladoled? Možete ga jesti. Sendvič s mesom s roštilja? Također je prihvatljiva opcija.

2 žlice ovog napitka dnevno će ukloniti mast s trbuha!

Ove namirnice su najbolji izvor proteina, vlakana i ostalih nutrijenata koji će vam pomoći u borbi s mastima. U stvari, toliko su učinkovite da će zajedno s tjelovježbom mast zamijeniti mišićima. Cijela prehrana se može temeljiti na ovim namirnicama, uključujući i grickalice i međuobroke. Slijedite ove jednostavne korake:

  • u svaki obrok uvedite 1 do 2 namirnice i najmanje 1 u međuobrok
  • neka obrok sadrži ugljikohidrate, proteine i masti
  • svaki obrok treba sadržavati proteine.

Osim za ravan trbuh, ove namirnice su odlične za cjelokupno zdravlje. Smanjuju rizik od nastanka raznih bolesti, uključujući rak, srčane bolesti, srčani i moždani udar.

Orašasti plodovi

Grade mišiće, smanjuju žudnju za hranom, bore se protiv pretilosti, srčanih bolesti, povećavaju postotak mišićne mase, smanjuju vidljivost bora i reguliraju razinu krvnog tlaka.

Grah i ostale mahunarke

Grade mišiće, bore se protiv masti, reguliraju rad probavnog sustava, bore se protiv pretilosti, sprječavaju nastanak raka crijeva, srčanih bolesti i visokog krvnog tlaka.

Isprobajte sirup koji skida masne naslage s trbuha!

Špinat i ostalo zeleno lisnato povrće

Smanjuje razinu slobodnih radikala koji povećavaju rizik od nastanka raznih bolesti i ubrzavaju proces starenja, sprječavaju nastanak raka, srčanih bolesti, pretilosti i osteoporoze.

Obrani mliječni proizvodi

Grade i jačaju kosti, pomažu u mršavljenju, sprječavaju nastanak osteoporoze i pretilosti, reguliraju razinu krvnog tlaka i sprječavaju nastanak raka.

Zobene pahuljice

Povećavaju razinu energije, reguliraju razinu kolesterola i šećera i krvi, sprječavaju nastanak srčanih bolesti, dijabetesa, raka crijeva i pretilosti.

Jaja

Grade mišiće, troše masti i bore se protiv pretilosti.

Napravite napitak od hrena i limuna koji topi mast s trbuha!

Puretina i ostalo nemasno meso

Grade mišiće, jačaju imunološki sustav, bore se protiv pretilosti i sprječavaju nastanak raznih bolesti.

Maslac od kikirikija

Povećava razinu testosterona, gradi mišiće, troši masti, sprječava nastanak pretilosti, potiče mršavljenje, smanjuje vidljivost bora i sprječava nastanak srčanih bolesti.

Maslinovo ulje

Regulira razinu kolesterola, jača imunološki sustav, bori se protiv pretilosti, smanjuje rizik od nastanka raka, srčanih bolesti i regulira razinu krvnog tlaka.

Izravnajte trbuh ovim vježbama za samo 14 dana!

Kruh i pahuljice od cjelovitih žitarica

Sprječavaju pohranjivanje masti, bore se protiv pretilosti, sprječavaju nastanak raka, reguliraju razinu krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti.

Sirutka

Gradi mišiće, troši masti i bori se protiv pretilosti.

Bobičasto voće

Štiti srce i vid, poboljšavaju ravnotežu, koordinaciju i kratkoročno pamćenje, sprječava žudnju za hranom, smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, raka i pretilosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije