Savršen rizi-bizi: Tajna je u sastojku na koji većina nas zaboravlja

Savršen rizi-bizi: Tajna je u sastojku na koji većina nas zaboravlja

Savršen rizi-bizi: Tajna je u sastojku na koji većina nas zaboravlja
  • Objavljeno: Subota, 02.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Rizi-bizi je jedan od omiljenih laganih priloga na ovim prostorima. Ovisno o ukusu i navikama pripreme, za njegovu pripremu možete koristiti različite vrste riže, od kojih su najpopularnije dugozrnate vrste poput basmati ili jasmin. Njihova sposobnost upijanja okusa i tekućine ih čini favoritima za pripremu ovog jela.

Što se tiče graška, rizi-bizi se može pripremiti i sa svježim i sa smrznutim graškom. Međutim, važno je napomenuti da se način pripreme može malo razlikovati ovisno o tome koji koristite. Svježi grašak može zahtijevati kraće kuhanje, dok smrznuti grašak može biti potrebno dodati malo ranije kako bi se potpuno zagrijao i sjedinio s jelom.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 300 g riže
  • 1 luk
  • 50 g sira Parmigiano Reggiano
  • 100 ml bijelog vina
  • povrtni temeljac
  • 2 žlice maslaca
  • peršin
  • sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i stavite ga na zagrijano ulje i pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane staklast.
  2. Dodajte grašak, nasjeckani peršin i promiješajte. Zalijte s malo zagrijanog temeljca i kuhajte poklopljeno nekoliko minuta.
  3. Dodajte rižu i vino te ponovno promiješajte.
  4. Kad vino ispari, dodajte još malo temeljca i pustite ga da se upije u rižu. Nastavite kuhati, povremeno miješati i dodavati vrući temeljac po potrebi.
  5. Jelo je skuhano kad je riža "al dente".
  6. Na kraju dodajte maslac i naribani sir, sve promiješajte i poslužite.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije