Drugi val korone stiže, a Shiitake gljiva je najbolja stvar za jačanje imuniteta!

Drugi val korone stiže, a Shiitake gljiva je najbolja stvar za jačanje imuniteta!

Drugi val korone stiže, a Shiitake gljiva je najbolja stvar za jačanje imuniteta!
  • Objavljeno: Srijeda, 24.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Imunitet

Sezona gripe i prehlade još nije počela, ali koronavirus i mnoge druge bolesti vrebaju, a najbolji način zaustavljanja bilo koje bolesti je jačanje imuniteta i pripremanje organizma za borbu.

Možda ćete više pažnje imunološkom sustavu posvetiti tijekom zime, kada vas okružuju prehlada, gripa i neizbježni koronavirus. No, činjenica je da imunološki sustav naporno radi tijekom cijele godinu, nudeći zaštitu od virusa gripe, alergije, prehlade, viroze ili bilo koje vrste infekcije koja se može pojaviti bilo kad. Ovo izvrsno rješenje koja vam priroda nudi će ojačati imunitet i pomoći vam u borbi protiv koronavirusa, ali i ostalih virusa i bakterija koji prijete.

Kako funkcionira imunitet?

Imunitet ili imunološki sustav prirodni je obrambeni sustav tijela. To je zapravo zamršena mreža stanica, tkiva i organa koji se udružuju kako bi zaštitili vaše tijelo od napasti, poput bakterija, virusa, parazita, gljivica i svega ostalog što vas potencijalno može učiniti bolesnima.

Opasnosti su posvuda; u prirodi, uredu, dvorištu, javnom prijevozu, bolnici, vašem domu, vozilu i bilo kojem drugom mjestu, a imunitet svakodnevno vodi borbu protiv svih opasnosti. Ako netko od njih prođe barijeru imunološkog sustava, organizam povećava broj bijelih krvnih zrnaca i kreće s uništenjem uljeza.

Kako ojačati imunitet uz pomoć Shiitake gljiva?

Imunološki sustav prepoznaje preko milijune različitih antigena i može proizvesti antitijela za sve, od obične prehlade, do zloćudnog tumora, ali i koronavirusa koji u posljednje vrijeme ponovno hara.

Klikni na link ili sliku i saznaj koji su najbolji proizvodi za imunitet!

Brojna istraživanja pokazala su da Shiitake gljive pozitivno utječu na jačanje imuniteta. Shiitake gljive su poznate kao superhrana koja sadrži vitamine, minerale i enzime neophodne za normalno funkcioniranje i održavanje tjelesnih funkcija. Zato se Shiitake gljive često preporučuju kao prirodni booster imuniteta.

Shiitake gljive i imunitet

Zbog visoko hranjivih sastojaka, kao što su: vitamini skupine B, vitamin D, selen, niacin te 7 od 8 esencijalnih aminokiselina, Shiitake su izvrsne za jačanje imunološkog sustava.

Osim toga, bogatstvo enzimima daje Shiitake gljivama antikancerogenu aktivnost koja se očituje kroz pojačanje imunoloških funkcija, a ne kroz izravan napad na stanice raka. Jedno istraživanje o vezi između imuniteta i Shiitake gljivama pokazalo je da su osobe koje su jele samo dva komada sušene Shiitake gljive dnevno, pokazale ojačani imunološki sustav, u odnosu na prije. Imunološki učinak Shiitake gljiva povezan je s polisaharidima koji se nalaze u sastavu gljive pa redovita konzumacija u kraćem vremenskom periodu može značiti i jači imunitet.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije