Trikovi uz koje će umjetne biljke izgledati kao prave

Trikovi uz koje će umjetne biljke izgledati kao prave

Trikovi uz koje će umjetne biljke izgledati kao prave
  • Objavljeno: Subota, 09.12.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Obitelj i dom

Iako su prave biljke idealno rješenje za jednostavno uređenje doma, postoje situacije u kojima su umjetne bolji izbor. Na primjer, ako vaš životni prostor nema dovoljno sunčeve svjetlosti da bi prave biljke uspijevale ili ako prečesto putujete da biste ih održavali.

Ipak, ima jedan problem vezan uz umjetne biljke - ponekad zaista izgledaju umjetno. Međutim, postoje jednostavni trikovi uz koje je moguće smanjiti taj dojam. U nastavku pročitajte osam savjeta koji će vam pomoći da vaše plastične biljke izgledaju manje umjetno.

Dodajte im mahovinu

Ovo je zaista nešto što će umjetnu biljku podignuti na novu razinu. Stručnjaci za stiliziranje savjetuju da za ovaj trik biljke držite u loncu u koji ćete dodati umjetnu zemlju, a povrh nje položite mahovinu. Biljka će na ovaj način djelovati znatno prirodnije.

Potrudite se da izgledaju nesavršeno

Prave biljke nikada ne izgledaju tako savršeno kao umjetne, stoga svakako napravite neke izmjene u skladu s tim. Ako se radi o umjetnom stablu, skinite nekoliko listova s pojedinih grana kako biste dodali asimetriju. Naime, prirodno stablo nikada neće biti savršeno kao umjetno.

U tom svjetlu, neke umjetne biljke izgledaju realističnije ako su im grane lagano savijene. Lažne paprati, monstere ili bilo koje lisnate umjetne sobne biljke izgledaju realističnije ako su im grane okrenute u različitim smjerovima.

Odaberite biljke koje prirodno rastu u vašem kraju

Nemojte uzalud trošiti novac na lažne biljke koje ne rastu tamo gdje živite, to nema smisla. Na primjer, ako živite u kontinentalnom kraju, nemojte kupovati lažne oleandere jer će svi odmah znati da su lažni.

Uložite u kvalitetne umjetne biljke

Samo zato što umjetne biljke možete pronaći u kineskom dućanu, ne znači da ih tamo trebate kupiti. Ne štedite na kvaliteti lažnih biljaka. Uložite u vrhunske umjetne biljke i dugoročno ćete uštedjeti jer ih nećete morati zamijeniti tako brzo.

Koristite pravu zemlju

Teže je reći je li nešto lažno ako je pomiješano s nečim pravim. Kada stručnjaci za stiliziranje rade veće umjetne biljke, kao što su smokve ili masline, uvijek stavljaju pravu zemlju i mahovinu u posude. Dodavanje malo života plastičnim biljkama može napraviti veliku promjenu.

Ne zaboravite brisati prašinu s njih

Prašnjavo lišće je jasan pokazatelj plastičnih biljaka, stoga redovito brišite prašinu s njih. Također, na tržištu postoje sprejevi koji matiranoj plastici mogu dodati sjaj i bolji prirodni izgled.

Razmislite gdje ćete ih staviti

Stručnjaci za stiliziranje predlažu postavljanje lažnih biljaka na područja koja je teško vidjeti. To naročito uključuje mjesta na kojima bi održavanje biljaka na životu bilo izazovnije. Razmislite o tome da ih postavite u teško dostupne kutove, na visoke police ili udaljene kutove kojima želite dodati zelenilo, bez briga o zalijevanju i održavanju.

Pomiješajte prave i lažne biljke

Teško je reći što je stvarno, a što lažno ako su obje vrste biljaka postavljene zajedno. Ovo najbolje funkcionira ako su biljke u neposrednoj blizini. Ako imate veliku kolekciju živih sobnih biljaka, umetnite i umjetne biljke između njih i uklopite ih u cjelinu.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije