Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prednosti refleksologije

Prednosti refleksologije

Prednosti refleksologije
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.11.2012.
  • Broj pregleda: 3.197
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je refleksologija?

Refleksologija je drevna holistička terapija koja se temelji na stimuliranju refleksnih točki na stopalima. Ovu vrstu terapije su Egipćani i Kinezi prakticirali još 2300 godina prije Krista.

Svaka refleksna točka stopala stimulira rad određenih organa. Masažom stopala se stimulira čak 7000 živaca i 26 kostiju, što pomaže kod otpuštanja blokada i postizanja energetske ravnoteže u tijelu. Sve ovo vraća tijelo u prirodnu ravnotežu.

Refleksologija je odlična za tijelo, um i duh, naročito u ovo doba kada je razina stresa izrazito visoka. Ako sa stresom kvalitetno upravljate, tijelo će savršeno funkcionirati. U suprotnom će prirodni obrambeni sustav tijela biti ugrožen i povećat će se rizik od nastanka raznih bolesti.

Terapeutski učinak refleksologije učinit će vas opuštenima, smirenima i revitaliziranima. Dat će vam opći osjećaj dobrobiti i potaknuti oslobađanje toksina i nečistoća iz tijela. Također će poboljšati cirkulaciju u tijelu i ukloniti napetost uzrokovanu slabom cirkulacijom.

Dugoročno gledano, redovito opuštanje refleksologijom će pomoći kod sprječavanja stresa i poboljšat će ukupno funkcioniranje imunološkog sustava. Svakidašnje brige mogu uzrokovati mentalne i emocionalne probleme. Ti mentalni i emocionalni problemi mogu utjecati na fizičko zdravlje. Refleksologija će poboljšati razinu energije, što je odlično za oslobađanje stresa i napetosti u tijelu.

Komentari

Najnovije

Najčitanije