Što žene žele od muškaraca?

Što žene žele od muškaraca?

Što žene žele od muškaraca?
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Postoji jedno pitanje na koje svi na svijetu pokušavaju odgovoriti. Zvuči otprilike ovako: što žene stvarno žele? Unatoč popularnom uvjerenju da je ovo nerješivi misterij, moguće je pronaći prilično jednostavne odgovore na ovo vječno pitanje.

Donosimo vam popis 10 stvari koje žene očekuju od muškaraca. Dečki, uzmite olovku i papir i pozorno pratite!

Cijenimo spontanost

To ne znači da prolaskom kroz stan pronalazimo vaše prljavo rublje tamo gdje mu nije mjesto!

Pokažite spontanost malim stvarima i gestama. Pozovite nas na ples, u šetnju ili nam napišite poruku koju ne očekujemo.

Ne, to ne uključuje slike vaših penisa ili slanje pornografskog sadržaja. Ako za svaku godišnjicu imamo isti plan, iznenadite nas nečim drugačijim. Ne mora to biti ništa drastično drugačije. Nijanse su nekada puno efektnije od grandioznih gesti.

Budite mrvicu uporni

Kad vam žena kaže "ne", onda to znači "ne". I točno znate u kojem kontekstu je to osobito važno poštovati. Ako se radi o nekim manje važnim stvarima, onda se "ne" može prevesti i kao "da" ili "možda". Ponekad ženske riječi zahtijevaju tumača, prevoditelja i omanje vijeće koje će se izjasniti o njihovom značenju. To nije zato što ne znamo što želimo. Zapravo, često znamo što želimo. Samo želimo da budete mrvicu uporniji i pokažete nam kako je "da" puno zabavniji odgovor na vašu ponudu.

Primjerice: "Želiš li desert?". Ako kažemo "ne", slobodno nas malo nagovarajte kako bismo pristale.

Provjerite kojih 9 stvari muškarce čine jezivima!

Pokažite zahvalnost

Svaka je žena spremna postati vaša najveća i najvatrenija obožavateljica. Ako ulovite najveću ribu ili pripremite ručak, svaka normalna žena će to znati cijeniti i pokazat će vam da je istinski zahvalna na vašem trudu. I zato apsolutno ima pravo od vas očekivati isto.

Bez obzira na ono što čini za vas, obitelj i ono što vam je važno, uvijek će joj biti drago čuti da cijenite i prepoznajete njezin trud. Naravno, ako joj krenete zahvaljivati za svaku opranu čarapu, poželjet će vas zatući!

Potrudite se izabrati dar koji će nam se svidjeti

Ako stvarno mislite da djevojke trebaju samo dijamante, skupi nakit i putovanja do kraja svijeta, očito ste do sada bili okruženi potpuno krivim tipom žena. Ne, ne sanjamo sve o tome da živim na vaš račun i čekamo da nas obasipate poklonima i krznom nekih sirotih životinjica.

Ako nam planirate nešto pokloniti, prije ćete nas osvojiti malim i promišljenim darom. Samo pažljivo slušajte što vam govorimo. Prije ili kasnije saznat ćete što volimo. Možda je to knjiga koja nas podsjeća na djetinjstvo, vino koje volimo ili omiljeno jelo koje nam možete pripremiti.

Sada znate što trebate učiniti. Nema na čemu!

Smisao za humor

Sigurno ste mnogo puta susreli par gdje vam se činilo da je ona puno privlačnija od njega. Zlobnicima odmah pada na pamet da je gospodin bogat ili ima veliki auto (jasno vam je da ovdje ne govorimo o autu). Možda gospodin nije najljepši na svijetu ali ima fantastičan smisao za humor i uvijek ju zna nasmijati. Ako ne vjerujete u moć humora, sjetite se da su čak i znanstvenici dokazali da je smijeh jedan od najjačih prirodnih afrodizijaka.

Izvucite neku neutralnu šalu iz rukava i pokušajte nas nasmijati. Ali, zapamtite da postoje stvari o kojima se nikako ne smijete šaliti. Kilogrami, prijateljice i (u mom slučaju) cipele, nikada ne trebaju biti predmet šale.

Obratite pažnju

Samo nemoj pretjerati. Nemojte nas zvati 100 puta dnevno, ne šaljite milijun poruka. Uhode i voajeri nam nisu nimalo zabavni. Nemojte nas na prvoj kavi ispitivati o našim bivšima, s koliko smo muškaraca provele noć i ispitivati nas koliko zarađujemo. Nitko ne voli pitanja koja su previše intimna za prvi spoj.

Nekoliko jednostavnih i iskrenih pitanja će nam pokazati vam je zaista stalo. Pitajte nas kako smo provele dan, kako se osjećamo, što želimo i što mislimo o nekoj temi. I potrudite se pokazati iskreni interes. Ne želimo odgovarati na pitanja kao da popunjavamo upitnik.

Budite pozitivni

To ne znači da trebate obući lanenu haljinu, plesati oko nas i zasipati nas ružinim laticama. Ok, ružine latice u nekom kontekstu mogu biti pun pogodak. Znate što mislim: nemojte se ponašati kao da proživljavate maničnu fazu.

Osjećajte se dobro, s veseljem gledajte na život i podijelite tu sreću s nama. Psiholozi tvrde da muškarac i žena nalikuju dvama brodovima u luci. Ako je jedna strana ispunjena pozitivnošću, isto će se osjećati i druga strana. Samo nemojte biti Titanik!

Saznajte kojim ženskim karakteristikama se osvaja svaki muškarac!

Nekada nam trebate pokazati da ste tu za nas

Možda će vas to iznenaditi ali, i mi nekada imamo loš dan. Želimo odustati od svega, pokriti se dekom po glavi i cijeli dan provesti u pidžami. Ako niste znali, žene su puno emocionalnije i depresivnije od muškaraca. Zato nam nekada samo treba par trenutaka da odmorimo glavu na nekom ramenu koje nas razumije.

Dajte nam da se malo žalimo i kukamo nad svojom sudbinom. Ali, samo malo. Ako vidite da smo tužne, pružite nam malo pažnje i razumijevanja. Ako vidite da smo ljute, ne okrećite nam leđa i samo se udaljite bez riječi. Želite preživjeti jer će nas ljutnja proći i trebat ćemo vašu nježnost i ljubav.

Budite iskreni

Izgleda tako očito a mnogi od vas sasvim glupo koriste argument: nisam ti rekao jer ćeš se naljutiti. Aha, a sada kada znam da si lagao sam sretna kao nova godina! Nemojte podcjenjivati našu inteligenciju i intuiciju. Većina žena je u stanju nanjušiti kada razmišljate o tome biste li slagali. Ako ne želite provesti večer s našim prijateljicama jer vaš najbolji prijatelj slavi rođendan, recite nam to!

Nemojte izmišljati glupe izgovore i priče o tome kako imate posla i nećete stići. Svaka žena zna razliku između istine i laži. A žena koja posumnja, obavlja detaljnije istraživanja od FBI-a. Makar se bojali za svoj život, uvijek nam recite istinu!

Poštujte nas

Ako još uvijek mislite o nama kao o slabijem dijelu čovječanstva, onda zbilja ne znate ništa. Znamo svoju vrijednost i od vas očekujemo da nam iskažete poštovanje. Poštujte nas zato što smo sposobne, pune ljubavi, dobrog srca i snažnog uma. Na puno životnih područja se moramo dokazivati samo zato što smo žene, raditi više i bolje, biti snažnije i izdržljivije, nositi se s predrasudama i biti svjesne da nas podcjenjuju. Ne želimo to i u vlastitom domu!

Poštujte nas zato što smo bića koja zavrjeđuju poštovanje, ne samo zato što smo žene. U mnogo toga smo jednake vama. U mnogo toga smo bolje. U mnogim stvarima ste vi bolji. Poštujte nas jer na taj način govorite drugima i društvu u cijelosti da to zaslužujemo!

Anita Šola radi kao glavna urednica portala CentarZdravlja.hr. U slobodno vrijeme čita, trenira kickbox, šeće starog mopsa Aresa, ganja jednoroge i trči ispod duge. U imaginarnom je braku sa Sinom anarhije i Vikingom (ovisno o raspoloženju). Još uvijek ima i osjećaje prema Brad Pittu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije