Znanstvenici otkrili zašto moderne veze ne uspijevaju!

Znanstvenici otkrili zašto moderne veze ne uspijevaju!

Znanstvenici otkrili zašto moderne veze ne uspijevaju!
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.09.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Psihologija

Kao ljudi, žudimo za intimnošću, toplinom i razumijevanjem i nekim tko će nas bezuvjetno voljeti. Tražimo pravu osobu, nekoga o kome ćete brinuti i nekoga tko brine o vama i kad mislimo da smo pronašli srodnu dušu, želimo da taj odnos traje zauvijek.

Kako se mijenjaju vremena, tako se mijenjaju i veze pa često vidimo da se odnosi ubrzavaju u današnjem, modernom svijetu. Iako je svaki par drugačiji, moderni parovi u nekim se slučajevima mogu usporediti s drugim parovima, što znači da postoje i jednaki razlozi zašto mnogi ljubavni odnosi u modernom vremenu propadaju.

Pitanje povjerenja

Jedan od najvećih problema s kojima se današnja generacija bori je nemogućnost potpunog povjerenja u partnera. Tehnologija je postala nevjerojatno moćna, ali povjerenje je temelj na kojem se gradi odnos. Zato nemojte žuriti s ozbiljnom vezom i brakom, upoznajte osobu bolje prije nego što joj date povjerenje i provjerite je li ta osoba pouzdan i vrijedna vašeg vremena.

Potreba za kontrolom

Samo zato što hodate s nekim, ne znači da ste njegovi vlasnici ili da ih posjedujete. Vaš partner ima pravo živjeti svoj život po svojim uvjetima. Nemojte pokušavati promijeniti partnera ili mu nametati svoje mišljenje. Ako ste to dosad radili, najbolji način za rješavanje nadzora je da se uopće ne bavite drugima. Uzmite vremena i dobro razmislite prije nego što uopće započnete dublji odnos sa svojim partnerom.

Nedostatak komunikacije

Nedostatak komunikacije može biti prepreka za izgradnju snažnog odnosa između vas i vašeg partnera. Ako ne razgovarate redovito i iskreno jedno s drugim, vaš će se odnos raspasti. Zato odvojite vrijeme za razgovor i provjerite kako je prošao dan vašeg partnera, kako se osjeća i muči li ga što. Pokažite partneru da vam je stalo i da ste vi tu da ga slušate.

Financijska neovisnost

Financijska pitanja uzrokuju prekide jer se novac smatra izrazitom važnim segmentom ljudskog života, neophodnim za preživljavanje. Ako ste financijski ovisni o svom partneru ili on o vama, moguće je da će doći do probleme između vas dvoje. Novac je osjetljiva tema za koju je potrebna zrelost, a tek kad postanete obitelj, novac postaje zajednički.

Korištenje opijata

Korištenje opijata je jedno od glavnih razloga zašto veze ne uspijevaju. Ovisnost o alkoholu, lijekovima, cigaretama ili drogama dokazano uzrokuje probleme u vezi. Ne samo da iskrivljuje vaše ponašanje, nego utječe na vaš odnos i na sposobnost donošenja ispravnih odluka. Ono što izgovorite ne možete nikad vratiti, a u konačnici dođe do učestalog svađanja i prekida.

Ove laži o vezi neprestano slušate!

Ovisnost o tehnologiji

Današnja mladež pripada generaciji x ili z, a karakteristika obje je svakodnevno korištenje mobitela i tableta i ovisnost o internetu i društvenim mrežama. Parovi se svađaju zbog neodgovorenih poruka, objavljenih fotografija i lajkanja slika drugim osobama koje jedan od partnera vidi kao prijetnju. Biti online 24/7 donosi svoje prednosti i mane, a ako se u priču uplete i ljubomora, dolazi do propadanja modernih ljubavnih odnosa.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije