Je li vaš partner nesiguran? Prepoznajte ove znakove na vrijeme!

Je li vaš partner nesiguran? Prepoznajte ove znakove na vrijeme!

Je li vaš partner nesiguran? Prepoznajte ove znakove na vrijeme!
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Nesigurnost za ljubavni odnos može biti jako destruktivna. Umjesto pokazatelja ljubavi i brižnosti, nesigurnost je pokazatelj problema u odnosu. Najčešće je posljedica niskog samopouzdanja. Osoba koja je sigurna u sebe i ima zdravu razinu samopouzdanja neće biti nesigurna.

Ne smijete dopustiti da emocionalni problemi vašeg partnera utječu na vas. Ne možete partnera učiniti sigurnijim i samopouzdanijim. Možete mu pomoći otvorenom komunikacijom i zajedno s njim istražiti razloge nesigurnosti.

Ako ste kod svog partnera primijetili sljedeće obrasce ponašanja, postoji velika vjerojatnost da je vrlo nesiguran.

Ovisi o vama

Nesigurna osoba se osjeća kao da vam nije potrebna. Želi da ovisite o njoj kako bi bila sigurna da ćete ostati s njom. U stvarnosti, nesigurna osoba je ta koja je ovisna o vama. Ovisnost može biti fizička (potrebna im je financijska podrška) ili emocionalna.

Emocionalna ovisnost je jako problematična jer ne možete pomoći partneru u izgradnji samopouzdanja. Emocionalno ovisna osoba vjeruje da je partner jedini izvor sreće i živi u strahu da nikada neće biti sretna ako ju partner ostavi.

Provjerite koji znakovi vam govore da niste u dobrom odnosu!

Sumnjičav je

Nesiguran partner će u svemu vidjeti prijetnju. Svatko koga upoznate i svatko s kime ostvarite prisniji oblik komunikacije za vašeg partnera predstavlja prijetnju. Počinje sumnjati u vašu vjernost i odanost.

Čak i ako vaš partner ne posumnja u vašu vjernost, počet će sumnjati u vašu ljubav. Ako nekoga drugog pohvalite na bilo koji način, nesiguran partner će početi osjećati određenu razinu ljubomore jer ste odlučili podržati nekoga drugog.

Ima potrebu za kontroliranjem

Nesiguran partner će u svakom trenutku htjeti znati s kim ste, gdje ste i što radite. Željet će da mu prepričate sve svoje aktivnosti. Nakon nekog vremena će početi provjeravati vaš mobitel. Možda će vas čak i slijediti kako bi bio siguran je li ono što govorite istinito.

Nesiguran partner želi znati što radite kada niste s njim i ima potrebu govoriti vam što smijete, a što ne smijete raditi. Želi kontrolirati vas i vaše odnose. Kada osjeti da niste pod njegovom kontrolom, počet će pokazivati negativne i intenzivne emocije, a potreba za kontroliranjem će postajati sve veća.

Saznajte zašto u svoj život privlačite toksične osobe!

Depresivan je i anksiozan

Ako je vaš partner nesiguran, postoji veća vjerojatnost da će reagirati u afektu. Nesiguran partner će svoje negativne emocije iskaljivati na vama. Emocije kontroliraju njegovo ponašanje. Možda će izbjegavati komunikaciju i odbijati bilo kakav razgovor.

Anksioznost je posljedica nesigurnosti i straha jer se boji da ćete otići. Čak i onda kada mu ne dajete nikakav povod, nesiguran partner će živjeti u strahu da ćete ga ostaviti jer duboko u sebi znaju da možete bez njega. Nesiguran partner se ne može opustiti i prepustiti odnosu, stoga je neprestano tjeskoban.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije