Vodič za početnike u analnom seksu - bez penetracije

Vodič za početnike u analnom seksu - bez penetracije

Vodič za početnike u analnom seksu - bez penetracije
  • Objavljeno: Petak, 30.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Seks i veze

Većina ljudi kada pomisli na analni seks, pomisli na penetraciju, no to ne mora biti tako. Analni otvor je bogat mnogim živčanim završecima, baš kao i svaka druga erogena zona, te zato postoje mnogi načini i za užitak "izvana". Ako ste znatiželjni, donosimo vam načine kako postići taj užitak.

Porazgovarajte o tome s partnerom

Ako nikada niste probali analnu igru zajedno, najprije razgovarajte s partnerom o tome izvan seksualnog konteksta. Budite iskreni o svojim željama, kao na primjer: "Zanima me analna igra i volio bih je isprobati s tobom", što je izravno i toplo. Nakon toga, podijelite aktivnosti koje želite isprobati i pozovite svog partnera da također podijeli svoje osjećaje.

Za neke je ljude takav razgovor tabu te može prouzročiti nelagodu, što je, iako u analnoj igri nema ničeg lošeg, sasvim u redu. Jednom kada postanete svjesni srama, možete raditi na samoprihvaćanju. Ako vaš partner iz bilo kojeg razloga nije otvoren za nešto tako nešto, nemojte pomicati njegove granice. Uvijek možete uzeti stvari u svoje ruke, ili upotrijebiti seksualnu igračku. Mnoge ideje o kojima ćemo ovdje raspravljati mogu biti jednako zabavne i ako ste sami.

Maženje rukama

Za analne igrice ne morate kupovati nikakve otmjene seksualne igračke, jer vam za ovo trebaju samo čiste ruke. Zauzmite udoban položaj i vrhovima prstiju nježno trljajte oko analnog otvora, a za lakše kliženje po koži možete upotrijebiti i lubrikant. Ako imate duge nokte, budite oprezni. Također, analno maženje možete izvoditi samostalno ili ga kombinirati s genitalnom stimulacijom.

Pokušajte trljati svoju ili partnerovu međicu (područje između stražnjice i genitalija) za buđenje pudendalnih živaca, koji se protežu od dna kralježnice do zdjelice. Ako vi ili vaš partner imate prostatu, pokušajte je podražiti nježnim pritiskanjem jer je puna živčanih završetaka i služi kao centar za muško zadovoljstvo. Koju god opciju odabrali, ne zaboravite oprati ruke na kraju.

Koristite vibrator

Ako tražite drugačiji osjećaj ili nešto intenzivnije, poslužite se vibratorom. Za analne se igre preporučuje korištenje silikonskih vibratora, budući da nisu porozni i ne mogu postati stanište bakterija. Ne preskačite lubrikant, čak ni kada se držite vanjskih podražaja. Smanjeno trenje će vam pomoći da lakše manevrirate vibratorom. Ako koristite silikonsku igračku, odlučite se za lubrikant na bazi vode kako je ne biste oštetili.

Ako eksperimentirate s unutarnjim podraživanjem, koristite igračke s proširenom bazom. Ako igračka nema proširenu bazu, sfinkteri u rektumu je mogu usisati u debelo crijevo. Također, sa svim analnim igračkama koristite lubrikant. S obzirom na to da u analnom otvoru nema podmazujućih žlijezda i tkivo je osjetljivo, suha penetracija može dovesti do poderotina i ogrebotina. Kako biste spriječili infekciju, nikada nemojte koristiti istu igračku za drugi otvor dok je ne operete i igračke uvijek operite nakon korištenja.

Anilingus

Anilingus ili "rimming" je kada osoba koristi svoja usta da stimulira partnerov anus. Ne morate učiniti ništa komplicirano prije anilingusa, ali trebali biste osigurati da je taj dio vašeg tijela svježe opran i čist jer takvim kontaktom možete širiti zarazu spolno prenosivih bolesti. Za maksimalnu sigurnost možete koristiti i specijalno dizajnirane barijere.

Što se tiče pozicija, neki primatelji tijekom ove akcije preferiraju ležati na leđima, dok neki vole i zauzeti poziciju na koljenima i rukama. Davatelj može lizati u krugovima i eksperimentirati s pritiskom i ritmom. Vi i vaš partner trebali biste cijelo vrijeme biti u verbalnom kontaktu i davati si povratne informacije i upute.

Stimulacija anusa genitalijama

Muškarci mogu vrhom penisa trljati anus partnerice, što je prilično jednostavno. Započnite s nježnim kontaktom i pitajte je želi li da pojačate pritisak. Lubrikant ovu stimulaciju čini još ugodnijom. "Grinding" možda neće biti moguć ili ugodan za sve parove. Sva su tijela drugačija, a davatelji s bolovima u leđima se možda neće osjećati ugodno naginjući se i trljajući, ali vrijedi pokušati.

Ne bojte se penetracije

Ako vam se analna akcija sviđa, nemojte se bojati eksperimentiranja s penetracijom. Kod analne je penetracije predigra najbitnija. Ako znate što vam godi izvana, postoji mogućnost da će vam goditi i iznutra. Bitno je postići potpunu opuštenost tijela kako bi ono slobodno prihvaćalo premdete u sebe. Vanjska stimulacija dodiruje živčane završetke koji vode do tog opuštanja.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije