Na što obratiti pažnju prilikom odabira kreme za lice sa zaštitnim faktorom?

Na što obratiti pažnju prilikom odabira kreme za lice sa zaštitnim faktorom?

Na što obratiti pažnju prilikom odabira kreme za lice sa zaštitnim faktorom?
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Svi već znaju koliko je važna zaštita kože prilikom izlaganja suncu. No, mnogi i dalje zanemaruju zaštitu lica od sunca.

Ovdje ne govorimo o mazanju lica kremom za sunčanje kada idemo na plažu kako bismo prevenirali opekline, već o svakodnevnom korištenju kreme sa zaštitnim faktorom, bez obzira na vremenske prilike i doba godine. Tijekom oblačnih dana, blokirane su samo vidljive zrake sunca, dok su one nevidljive zrake i dalje prisutne. Zato je važno svakodnevno nositi kremu sa zaštitnim faktorom.

Utjecaj sunca na kožu lica

Sunčeve zrake nisu vodeći krivac samo za nastanak raka kože, već svojim djelovanjem uzrokuju preuranjeno starenje kože. Samo 10 minuta dnevno izlaganja suncu bez zaštite je dovoljno da nastanu nevidljiva oštećenja na licu, koja će kasnije rezultirati preranom pojavom bora.

Spektar sunčevog zračenja sastoji se od vidljive svjetlosti, ultraljubičastog (UV) i infracrvenog (IR) zračenja. Upravo se IR-A zrakama ne daje dovoljno pozornosti, a one su te koje prodiru do hipodermisa i uzrokuju nepovratno oštećenje kože u dubljim slojevima.

Jedan od najboljih načina, ako ne i najbolji, za zaštitu kože lica od posljedica koje na nju ostavljaju sunčeve zrake, je svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje namijenjene upravo korištenju na licu.

Osim što će takva krema zaštititi kožu od opeklina i preranog nastanka bora, ona će pomoći u održavanju mladolikog izgleda lica, ali i ublažiti postojeća oštećenja na koži uzrokovana prekomjernim izlaganjem suncu.

Krema za lice sa zaštitnim faktorom

Osim neznanja, jedan od glavnih razloga za izbjegavanje nanošenja kreme za sunčanje na lice jest to što je teško pronaći kremu za lice sa SPF-om koja u potpunosti odgovara nježnoj koži lica i dobro izgleda ispod šminke. Mnoge od njih su preteške za svakodnevno korištenje na licu, začepljuju pore i uzrokuju akne.

Zato je potrebno odabrati kremu za lice sa zaštitnim faktorom koja je lagane nemasne teksture i čini idealnu bazu make up-u kako biste ju mogli koristiti svakodnevno, a ne samo na plaži.

Prilikom odabira takve kreme za lice obratite pozornost na spektar njezina djelovanja i visinu zaštitnog faktora. Kvalitetna krema blokira štetne UV-A, UV-B i IR-A zrake koje razaraju stanice kože što vodi do smanjenja elastičnosti, gubitka kolagena, stvaranja linija, pigmentacijskih mrlja i nastanka raka kože.

Primjer takve kreme je Ladival Allergy Face gel za sunčanje koji pruža vrlo visoku zaštitu od sunca (SPF 50+), a namijenjen je za korištenje čak i na osjetljivoj koži lica sklonoj alergijama i aknama zahvaljujući nekomedogenoj formuli.

Lagane je teksture zbog čega se brzo upija te ne ostavlja ljepljiv i težak osjećaj na licu što ovu kremu čini idealnom podlogom za šminku i svakodnevno korištenje.

Preuranjeno starenje kože je moguće prevenirati kvalitetnom njegom lica i svakodnevnim korištenjem kreme sa zaštitnim faktorom, bez obzira na vremenske prilike i doba godine. Odaberite kremu koja odgovara vašem tipu kože i dobro sjeda ispod šminke.

LAD-AD-008-1606202

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije