Biciklizam - krenite u prirodu, trošite kalorije i zabavite se!

Biciklizam - krenite u prirodu, trošite kalorije i zabavite se!

Biciklizam - krenite u prirodu, trošite kalorije i zabavite se!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uvod

Bicikl po definiciji bi bio kopneno prijevozno sredstvo na ljudski pogon. Kako strogo. Prošla su vremena kad je bicikl bio prvenstveno prijevozno sredstvo za doći do negdje ili kao pomoć prevoženja tereta. Danas je biciklizam često korišten u prometu, zatim kao vid zabave te kao sport. Zbog relativno jeftine izrade i dostupnosti to je danas najraširenije prijevozno sredstvo. Pretpostavlja se da danas na svijetu postoji preko 1.000.000.000 bicikala!

Zbog činjenice da u usporedbi s drugim uobičajenim prijevoznim sredstvima (primjerice autom) daleko manje opasan po onečišćenje okoliša a ujedno vrlo pozitivnog učinka na zdravlje ljudi koji voze bicikle, brojni gradovi osiguravaju za bicikliste različitu infrastrukturu koja im olakšava vožnju: odvojene biciklističke staze, posebna mjesta za odlaganje bicikala, dijelove grada u koje je moguće doći isključivo biciklom ili pješice, itd.

Proljeće je već tu, onih dana kad vam ne treba kišobran uzmite bicikl iz garaže i u prirodu. Uz sporu vožnju koja ne izaziva napor i dozvoljava normalan razgovor, može se pretvoriti u popodnevno druženje, umjesto na kavi - na biciklu. Oni natjecateljskog duha će vjerovatno u društvu prijatelja odrediti granice do koje se treba prvi stići za pobjedu. Brdski biciklizam spada u adrenalinske pustolovine.

Kako postoje različite vrste ovog specifičnog sporta tako se razvila i potreba za različitim biciklima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije