Izravnajte trbuh ovim vježbama za samo 14 dana!

Izravnajte trbuh ovim vježbama za samo 14 dana!

Izravnajte trbuh ovim vježbama za samo 14 dana!
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vježbe laganog intenziteta

Leptir trbušnjaci

Ova vježba aktivira ravni trbušni mišić (rectus abdominus) koji potiče uspravno držanje i pravilno disanje.

Legnite na leđa. Spojite stopala i približite ih tijelu što više možete tako da su koljena savijena. Stavite ruke iza glave. Laktovi trebaju biti u ravnini s ušima, leđa ravna, a mišići trbuha napeti. Izdahnite i podignite prsa desetak centimetara od poda. Ponovite 10 puta.

Bočni trbušnjaci

Ova vježba aktivira mišiće sa strane i potiče eliminaciju masnih naslaga koje su poznatije pod nazivom ljubavne ručke.

Legnite na leđa. Koljena savijte, a stopala držite ravno na podu. Ruke ispružite uz tijelo. Udahnite, zategnite mišiće i desnu ruku što više približite desnom stopalu. Glava i vrat trebaju ostati ravni, a leđa pritisnuta od pod. Vratite se u početni položaj i isto napravite s lijevom stranom. Ponovite 15 puta.

Prednji izdržaj

Ova vježba aktivira grupu mišića na području trbuha, naročito transversus abdominis. To je mišić koji potiče uspravno držanje i direktno utječe na rad unutarnjih trbušnih organa.

Oslonite se na ruke i koljena. Zategnite mišiće leđa i trbuha i spuštajte se na nadlaktice. Noge ispružite. Leđa moraju biti ravna, kukovi uzdignuti, a vrat opušten. Zadržite se u tom položaju 3 sekunde, potom se vratite u početni položaj. Ponovite 10 puta.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije