Joga za opuštanje

Joga za opuštanje

Joga za opuštanje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osim što će opustiti vaš um, ovi pokreti će vam pomoći da opustite, ali i učvrstite mišiće cijelog tijela.

Pas

Za prsa, leđa i ruke.

Zauzmite stav za sklekove. Dlanove stavite na pod tako da su u ravnini s ramenima. Spustite kukove, gornji dio stopala treba biti u potpunosti na tlu. Podižite prsa. Zadržite položaj, oslonite se na dlanove, udahnite i izdahnite duboko 5 puta. Vratite se u početni položaj i napravite 4 do 8 ponavljanja.

Vrana

Za ramena i trbuh.

Čučnite, stavite ruke na pod tako da su u ravnini s ramenima. Savijte koljena i podignite pete. Potkoljenice naslonite na ruke. Napnite mišiće trbuha, zatim polako podižite kukove. Podižite noge tako da uopće ne dodiruju pod, a ravnotežu održavajte rukama i leđima. Napravite 3 ponavljanja. Ako vam je preteško, nemojte istovremeno podignuti obje noge, veći ih podižite naizmjenično.

Podizanje stražnjice

Za stražnjicu i zadnju ložu.

Legnite na leđa. Savijte noge tako da su pete u ravnini s koljenima. Stopala moraju biti paralelna jedno s drugim, ruke uz tijelo, dlanovi okrenuti prema podu. Podignite kukove nekoliko centimetara od poda i ispružite desnu nogu. Brojite do 12. Kukove držite mirno i zamijenite nogu. Ponovite 10 puta sa svakom nogom.

Kraljevski ples

Za ramena i kvadricepse.

Stanite tako da su stopala spojena. Oslonite se na desnu nogu, a lijevu ispružite unazad. Savijte koljeno i lijevom rukom primite gležanj. U isto vrijeme ispružite desnu ruku. Udahnite i izdahnite duboko 5 do 10 puta, zamijenite strane i ponovite.

Istezanje bedara

Za stražnjicu, unutarnju stranu bedara i listove.

Čučnite i podignite pete. Lijevu nogu ispružite u stranu, petu spustite na pod, a nožne prste raširite. Spojite ruke ispred prsa, laktove usmjerite u stranu. Udahnite i izdahnite 10 puta, zamijenite strane i ponovite. Ako vam je ovo preteško, ruke držite na podu kako biste se oslonili.

Najnovije

Najčitanije