Seksi plesnim korakom do bolje forme

Seksi plesnim korakom do bolje forme

Seksi plesnim korakom do bolje forme
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto su dobre?

Na vježbu kao alternativu nezdravom i sjedilačkom modernom načinu života mnogima se teško odlučiti, no kada je povezana s plesom i glazbom, vježba postaje zabavna i korisna. Stoga već dulje vrijeme vlada veliki interes žena za razne oblike plesa, bilo da se radi o standardnom, latinoameričkom, hip hop plesu ili pak orijentalnim plesovima, ali i sve popularnijem plesu oko šipke.

Naime, rijetko koja žena nema potrebu za svakodnevnim uljepšavanjem, a gotovo svaka mašta o savršenoj figuri. Kako bi oblikovale svoje tijelo, ali i podigle samopouzdanje, mnoge se žene odlučuju na ples kao oblik tjelovježbe. Ples i vježba, osim što razvijaju pozitivan osjećaj prema svom tijelu, razvijaju fleksibilnost, snagu i mišiće, ali nude i neke nove trikove za zavođenje koji će dobro poslužiti u spavaćoj sobi.

I dok se za standardni i latinoamerički ples opredjeljuju oni koji žele vježbati i plesati u paru, na orijentalni ples i ples oko šipke, koji je u Hrvatsku dovela instruktorica Ana Kuhanec, odlučuju se žene koje, osim što žele oblikovati svoje tijelo, žele i podići samopouzdanje. Osim toga, ova dva senzualna načina vježbanja itekako im mogu pomoći i prilikom zavođenja, a osobe koje se njima bave postati ženstvenije i seksipilnije.

Trbušni ples zanima studentice, ali i školarce, žene od 35 i gospođe od 50. Trbušni ples je atraktivan zbog naziva, polaznice su čule da je to lijepo, ženstveno, egzotično. Dolaze i žene koje su to vidjele na putovanjima po Egiptu, Tunisu ili nekim drugim stranim zemljama', otkrila nam je Nikolina Stepić, instruktorica trbušnog plesa koja treninge održava u Multikulturnom centru na Jarunu.

No iako privlačan i izrazito ženstven, trbušni ples nije tako jednostavan za treniranje.

"Kako biste ušli u formu, trbušni ples treba vježbati bar dva do tri mjeseca redovito jer se radi puno rukama, kukovima, zdjelicom, a karakterističan je po tome što naglašava sposobnost neovisnog gibanja pojedinih mišića, bilo zdjelice, prsa, trbuha", pojašnjava Nikolina, dodajući da se, ako se tehnički pravilno i redovito vježba, vrlo brzo vide promjene.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije