Isprobali smo 2 nova biljna napitka bez šećera - kokos i zob

Isprobali smo 2 nova biljna napitka bez šećera - kokos i zob

Isprobali smo 2 nova biljna napitka bez šećera - kokos i zob
  • Objavljeno: Srijeda, 03.07.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Testeraj

Svjesni smo važnosti doručka stoga nam ni jedno jutro ne započinje bez ovog obroka, naravno uz neizostavnu šalicu kave po dolasku u redakciju. Za doručak najčešće izabiremo lagan, ali istovremeno hranjiv obrok koji će nas držati sitima do ručka kako ne bi došlo do napadaja gladi tijekom kojeg mnogi posegnu za nezdravim međuobrokom.

S obzirom na to da su nam omiljeni izbor za doručak žitarice ili smoothie vječito smo u potrazi za novim kombinacijama. Od ranije su nam poznati biljni napitci koje smo često koristili u pripremi ovih obroka, a jedan od glavnih kriterija prilikom odabira nam je njihov sastav, odnosno da ne sadrže dodatne šećere.

Zato nas je razveselilo što je Alpro u svoju ponudu uveo dva nova biljna napitka bez šećera - kokos i zob. Naravno da smo ih odmah morali isprobati i to u dvije kombinacije bez kojih ne započinjemo dan, uz kavu i kao dio doručka.

Okusom se razlikuju od klasičnih biljnih napitaka upravo jer ne sadrže dodatne šećere. To je jedan od pluseva jer dodavanjem šećera najčešće slatkoća preuzme okus, a sam obrok više nije toliko zdrav. Osim toga lako su probavljivi što ih čini idealnima za početak dana. Biljni napitak od kokosa bez šećera prirodno ne sadrži gluten.

Oba napitka smo isprobali u 3 kombinacije, to su smoothie, uz žitarice i u kavi. Oba okusa savršeno su se uklopila u smoothie i žitarice. Po želji za slatkoću možete dodati žlicu meda ili nekoliko nasjeckanih datulja, no mi smo taj dio izbjegli jer nam je odgovarao prirodni okus napitaka.

Moramo priznati da smo u početku bili pomalo skeptični za kombinaciju kave i biljnog napitka, međutim rezultat nas je iznenadio – ni napitak od zobi, ali ni napitak od kokosa nisu bitno izmijenili okus kave.

Alpro biljni napitci od kokosa i zobi bez šećera izvrsna su baza za zdrav doručak. Preporučujemo ih svakome tko vodi računa o zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije