Isprobala sam rukavice za zaštitu od sunca, saznajte kako djeluju!

Isprobala sam rukavice za zaštitu od sunca, saznajte kako djeluju!

Isprobala sam rukavice za zaštitu od sunca, saznajte kako djeluju!
  • Objavljeno: Petak, 01.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: promo

Kategorija: Testeraj

Obično u proljeće i kad sam u gradu, a prije nego odem na more, ne razmišljam o zaštiti od sunca i o tome kako sunce djeluje na moju kožu. Ove godine ljeto je stiglo ranije nego ikad i imam osjećaj da je sunce svake godine sve jače, a kako dosta vremena provodim u vrtu, u vožnji automobilom i na biciklu, počelo me brinuti. Prije nekoliko godina pojavile su mi se hiperpigmentacijske mrlje na licu i one se manje vide preko zime, ali svakog ljeta, odnosno kad se počnem izlagati suncu, one se ponovno pojave. Navršila sam četrdesetu i počela sam više razmišljati i o svom licu i dekolteu, ali zaboravila sam na jedan dio tijela kojeg se vjerojatno većina nas ne sjeti, a to su ruke.

Kad sam naišla na informaciju da postoji proizvod koji štiti ruke od negativnog utjecaja sunčevih zraka, a izgleda poput rukavica bez prstiju, s prekrivenim gornjim dijelom šakom, ali otkrivenim dlanom i koji prekriva cijelu podlakticu, čak i dio nadlaktice, znala sam da ga moram isprobati.

Uskoro ćete i vi imati priliku isprobati aiTai blockspots u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijaviti se na vrijeme.

Saznala sam da se zove aiTai blockspots, naime, "ai tai" na kineskom znači "Volim sunce", a block spots je u slobodnom prijevodu s engleskog: blokira mrlje (od sunca). Kao prvo, iznenadila me informacija da uopće postoji ovakav proizvod, jer kad sam pročitala da štiti ruke od negativnog utjecaja sunčevih zraka, bilo mi je sasvim logično pitati se: tko se dosjetio ovoga?

Na službenoj web stranici aiTai blockspots otkrila sam da je ovaj proizvod kreirala Nada Čakar s ciljem zaštite ruku od štetnih učinaka UV zraka kao što su isušivanje kože, staračke pjege i krajnji ishod - melanomi, a bez uporabe kemikalija koje se nalaze u kremama za sunčanje.

Nose se u bilo koje doba dana i na bilo koje mjesto na kojem su ruke izložene suncu. Kad pomislim na sunce prvo što mi pada na pamet je plaža i sunčanje na plaži, ali kad sam krenula više razmišljati o tome, shvatila sam da provodim puno vremena na suncu i u svakodnevnim situacijama. Dok se vozim u autu, bilo da sam vozač ili samo suvozač, ruke su mi najviše izložene suncu, više od svih drugih dijelova tijela, a ista situacija je i kad radim u vrtu.

Ljudi su me pitali: "Zar ti nije vruće u njima?"

Za ovu recenziju uzela sam rukavice do iznad laktova i odmah sam primijetila da su izrađene od laganog i ugodnog materijala. Prsti i dlan ostaju slobodni i bez problema sam mogla ostaviti svoje prstenje, a gumica drži dlan. Budući da su od materijala koji štiti od UV zračenja, ruke nisam trebala namazati kremom za sunčanje, a s njima sam mogla i plivati. A nakon izlaska iz mora djelovale su mi kao rashladni uređaj! Kako je jako vruće i more je jako toplo i nije neko osvježenje, dobro mi je došlo i na rukama imati mokru tkaninu koja me hladila dok sam ležala na plaži.

Na plaži mi je bilo pomalo neobično imati ove rukavice, a osim što su me prijateljice pitale: "Zar ti nije vruće u njima?", a dobila sam i znatiželjne poglede okoline. No shvatila sam da je u današnje vrijeme sve moderno, od plivanja s kapom, šeširom i sunčanim naočalama do raznih dizajna kupaćih kostima, pa sam se ponašala da su mi i te rukavice modni detalj jer sam ih odabrala u boji svog kupaćeg kostima. Uostalom, žene u Aziji su poznate po brizi za svoju kožu jer nose suncobrane ljeti, a koža im ostane dulje mladenačka.

U vožnji autom sam potpuno zaboravila da ih imam na rukama, ali sam prestala brinuti da se moram namazati kremom za sunčanje prije svake vožnje. Nosila sam ih i za vrijeme vožnje biciklom, i odlične su za to, jer kako stavim na glavu kapu, i oči zaštitim sunčanim naočalama, ruke su mi uvijek izložene suncu. Budući da sam shvatila da aiTai odlično hlade kad su mokre, probala sam ih navlažiti i prije aktivnosti na suhom. To mi je najviše odgovaralo dok sam vozila bicikl; hladile su mi ruke i povjetarac u kosi, milina!

Pranje i održavanje je jednostavno, mogu se oprati ručno ili u perilici na opciji ručno pranje i brzo se osuše na suncu. Ovaj proizvod me oduševio jer ne postoji ništa slično na našem tržištu, a morate ga isprobati pogotovo ako pazite kakve proizvode stavljate na kožu i ne želite koristiti kemikalije. Dolazi u različitim bojama i dezenima pa ih možete uskladiti i s odjećom. A najvažnije od svega, štitite svoje ruke od sunca, što je u današanje vrijeme važnije nego ikad.

Novosti o aiTai blockspots možete pratiti na TikToku i Instagramu.

Uskoro ćete i vi imati priliku isprobati aiTai blockspots u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijaviti se na vrijeme.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije