Isprobala sam novu Vegetu BIO – proizvod u potpunom skladu s načelima održivosti

Isprobala sam novu Vegetu BIO – proizvod u potpunom skladu s načelima održivosti

Isprobala sam novu Vegetu BIO – proizvod u potpunom skladu s načelima održivosti
  • Objavljeno: Petak, 17.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Testeraj

U zadnje vrijeme sve se više govori o problemu očuvanja okoliša, ekološkom uzgoju namirnica i, vezano uz to, i održivoj prehrani. Vjerojatno je to utjecalo i na mene jer imam dojam da tijekom posljednje dvije ili tri godine puno više pazim što kupujem i što jedem. Zbog toga me, kao veliku ljubiteljicu kuhanja, jako razveselilo kad sam za našu rubriku Testeraj dobila zadatak da isprobam Vegetu BIO.

Uskoro ćete i vi imati priliku besplatno isprobati Vegetu BIO u sklopu rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja te se prijaviti na vrijeme.

Prije nego sam odlučila što ću kuhati, dobro sam proučila sastav i saznala da Vegeta BIO sadrži čak 12 vrsta biološki uzgojenog povrća i začina te morsku sol, a podatak koji mi se posebno svidio je taj da je čitava prerada i proizvodnja eko certificirana. Ukratko, radi se o proizvodu koji doprinosi zaštiti okoliša, ali i ruralnog razvoja.

Sve to zvuči jako dobro, ali naravno da nisam mogla donijeti konačni sud prije nego probam kakvog je okusa. Budući da je Vegeta i inače jedan od čestih sastojaka u jelima iz moje kuhinje, ovaj zadatak mi stvarno nije bio težak. Hranu volim pripremati unaprijed pa sam ovog vikenda odlučila da ću napraviti bolonjez i dio iskoristiti za lazanje, a ostatak zamrznuti i koristiti kasnije. Uvijek ga pripremam prema jednom od jednostavnih recepata kakve možete naći na internetu, a moj je trik u umak obavezno dodati Vegetu. To sam ovaj put napravila s Vegetom BIO i ispalo je odlično!

Druga stvar za koju sam zasad koristila Vegetu BIO su krumpirići pečeni u pećnici na maslinovom ulju, samo lagano začinjeni. Vrlo jednostavno i jako fino! Vegeta BIO je na poseban način zaokružila okus jelu i dala mu onu neodoljivu „umami“ dimenziju.

Kombinacija sastojaka je jako zanimljiva pa, osim uobičajenog povrća poput češnjaka, luka ili paprike, Vegeta BIO sadrži i ljupčac, pastrnjak i kurkumu, koje smatram vrlo specifičnim začinima, ali koji odlično funkcioniraju u ovoj kombinaciji.

Ukratko, Vegetom BIO sam jako zadovoljna i već vidim da će pronaći svoj put do puno jela koje redovno pripremam, ali i do onih koje tek planiram isprobati. Ali - ne morate mi vjerovati na riječ jer smo pripremili i pakete za vas. Ako i vi želite besplatno isprobati i ocijeniti Vegetu BIO, pratite naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijavite se na vrijeme.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije