Pet razloga zašto trebate ozbiljno razmisliti o dodatnom zdravstvenom osiguranju

Pet razloga zašto trebate ozbiljno razmisliti o dodatnom zdravstvenom osiguranju

Pet razloga zašto trebate ozbiljno razmisliti o dodatnom zdravstvenom osiguranju
  • Objavljeno: Utorak, 21.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Trebate li uz obavezno, a možda i dopunsko, imati još i dodatno zdravstveno osiguranje? Na ovo pitanje danas sve više ljudi odgovara potvrdno, posebno u redovima onih koji aktivno brinu o svojem zdravlju, kako fizičkom, tako i mentalnom. Unatoč trudu da živimo što zdravije, bolest se može dogoditi svakome, a dodatno zdravstveno osiguranje je jamac da u isto vrijeme možete odlučivati o vlastitom zdravlju, ali i opušteno uživati u životu znajući da je ono u sigurnim rukama stručnjaka. Što to točno znači? Nastavite čitati i saznajte.

Bez čekanja na pregled

Kada je riječ o glavnim prednostima dodatnog zdravstvenog osiguranja, za mnoge je na prvom mjestu činjenica da ono znači obavljanje pregleda, pretraga i medicinskih zahvata bez dugotrajnog čekanja. Slobodno vrijeme nam je svima dragocjeno - ima li smisla utrošiti ga na sjedenje u čekaonicama? S druge strane, u mnogim slučajevima upravo pravovremeni pregled može biti ključan za uspješno liječenje i oporavak, a dodatno zdravstveno osiguranje jamči da na njega nećete čekati mjesecima. Rana dijagnoza je često neprocjenjive vrijednosti jer znači brži početak potrebnog liječenja, a ponekad i mogućnost da sami budete aktivnije uključeni u planiranje liječenja.

Širok raspon usluga i mogućnost prilagodbe vlastitim potrebama

Dodatno zdravstveno osiguranje uključuje specijalističke preglede, laboratorijske pretrage, dijagnostičku obradu, manje operacije, fizikalnu terapiju i niz drugih medicinskih usluga, ovisno o paketu koji sami odabirete u skladu sa svojim željama i potrebama. U većini slučajeva je ograničen broj pregleda, na primjer dva specijalistička, no neka osiguranja omogućuju da korisnici u slučaju oboljenja obave potreban broj pregleda prema indikaciji, odnosno dok ne dosegnu limit. Primjer je Merkur dodatno zdravstveno osiguranje health4me Premium.

Liječenje u ustanovama po vašem izboru

Korisnici dodatnog zdravstvenog osiguranja imaju priliku koristiti usluge privatnih medicinskih ustanova. Takve se ustanove odlikuju suvremenom opremom i vrhunskim stručnim kadrom pa mogu pružiti najbolju uslugu i skrb za pacijenta. Kada je riječ o health4me Premium dodatnom zdravstvenom osiguranju, korisnik bira ili jednu od ugovornih poliklinika Merkur osiguranja ili bilo kojeg drugog liječnika (prema indikaciji), a račun mu osiguranje refundira.

Mogućnost štednje uz brigu o zdravlju

Ono što često zaboravljamo je da se - unatoč tome što imamo obvezno zdravstveno osiguranje - neke pretrage plaćaju. Takvi troškovi se mogu izbjeći uz dopunsko ili dodatno zdravstveno osiguranje. U oba slučaja se radi o tipovima osiguranja koja nisu zamjena za osnovno, obvezno zdravstveno osiguranje, nego nadogradnja. Osnovna je razlika u tome da dopunsko osiguranje vrijedi isključivo u javnim ustanovama i kod liječnika koji imaju ugovor s HZZO-om, dok dodatno zdravstveno osiguranje znači medicinsku uslugu u vrhunskim privatnim poliklinikama. Dakle, kao korisnik dodatnog zdravstvenog osiguranja možete izbjeći dodatne troškove, ali u isto vrijeme dobiti i najbolju moguću zdravstvenu skrb.

Nadalje, kad je riječ o uštedi, korisnici health4me Premium dodatnog zdravstvenog osiguranja je mogu ostvariti i korištenjem besplatne Merkur aplikacije. Riječ je o aplikaciji koja ima više funkcija, poput pregleda svih polica osiguranja i pokrića ili prijave odštetnih zahtjeva, ali nudi i mogućnost ostvarivanja popusta na različite lifestyle usluge kod brojnih partnera (hoteli, wellness i fitness centri, dućani zdrave hrane, restorani, dućani sa sportskom odjećom i obućom, stomatološke i druge medicinske usluge i sl.).

Podrška u prevenciji bolesti

Ne kaže se bez razloga “Bolje spriječiti, nego liječiti”, što najbolje znaju oni koji su već iskusili bolest, ali toga su danas itekako svjesni svi oni koji brinu o svojem zdravlju. Pravilna prehrana, redovna tjelovježba i izbjegavanje loših životnih navika odličan su početak, no činjenica je da se svatko od nas može naći u situaciji u kojoj pregled na vrijeme spašava život. Iz tog razloga, svi korisnici health4me Premium dodatnog zdravstvenog osiguranja mogu dopuniti svoju policu fit4life preventivnim programima i tako brigu o svojem zdravlju podignuti na višu razinu. Osim preventivnog sistematskog pregleda, ovi programi, između ostalog, nude i mogućnost vježbanja u vrhunskim fitness centrima, nutricionističko savjetovanje, izradu personaliziranog plana prehrane ili noćenje u hotelu s wellness uslugama.

Za više informacija o health4me Premium dodatnom zdravstvenom osiguranju posjetite web stranicu Merkur osiguranja, a za sve upite možete se obratiti putem kontakt obrasca ili pozivom na broj 0800 360 360.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije