Higijena usne šupljine

Higijena usne šupljine

Higijena usne šupljine
  • Objavljeno: Petak, 16.07.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Usna šupljina dom je za otprilike 50 milijuna bakterija koje se nazivaju i oralna flora. Loša prehrana (prije svega previše šećera) i nedovoljna higijena usne šupljine dovode do taloženja plaka koji u potpunosti obavija zube u obliku vrlo ljepljiva sloja (biofilma). Kiseline koje se talože ispod tog biofilma uništavaju zubnu caklinu i uzrokuju karijes. Bakterijski metabolički procesi također proizvode toksine koji uzrokuju upalu desni.

Za potpunu higijenu usne šupljine, koja izgleda zdravo i odiše svježinom potrebna su 3 koraka:

1. Korak - Reach Fresh Breath četkica

Listerine Reach Četkica za zube

Kao prvi korak u oralnoj higijeni omogućuje učinkovito čišćenje zubiju. Na poleđini glave četkice ima hrapavu površinu namjenjenu čišćenju jezika i uklanjanju bakterija koje su najčešći uzročnik lošeg zadaha.

Reach Dental Floss - Zubni konac2. Korak - Reach zubni konac s okusom mente

Kako bi odstranili ostatke hrane i bakterije koje se sakupljaju u područjima nedostupnima četkici koristite Reach zubni konac koji prilikom upotrebe pruža osvježavajući okus mente!

3. Korak - Listerine Coolmint tekućina za ispriranje usne šupljine

Za savršenu i potpunu oralnu higijenu tu je Listerine Coolmint tekućina za ispiranje usne šupljine koja u 30 sekundi uništava štetne bakterije koje izazivaju plak, upalu desnih i zubni karijes.

Poput bombe protiv bakterija djeluje u cijeloj usnoj šupljini i pravilnom upotrebom smanjuje taloženje plaka do 52%!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije