Kako se boriti s hormonalnom neravnotežom i ublažiti simptome menopauze?

Kako se boriti s hormonalnom neravnotežom i ublažiti simptome menopauze?

Kako se boriti s hormonalnom neravnotežom i ublažiti simptome menopauze?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.09.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Od prve do posljednje menstruacije traje reproduktivna dob žene tijekom koje one proživljavaju brojne psihičke i fizičke promjene, za koje se ponekad čini da će trajati vječno. Zatim slijedi menopauza, odnosno prestanak menstrualnog krvarenja, koji se najčešće javlja između 45. i 55. godine života te se tijekom tog razdoblja počinju javljati nove promjene i simptomi.

Simptomi i promjene koje će žena proživjeti tijekom reproduktivne dobi i menopauze sasvim su individualni i ovise o mnogo čimbenika među kojima su genetika, opće zdravstveno stanje, prehrana i slično. Iako ti simptomi nisu opasni, mogu biti izrazito neugodni i narušavati kvalitetu života.

U nastavku pročitajte koji su neki od najčešćih simptoma hormonalne neravnoteže i kako se boriti protiv njih, od prve menstruacije do menopauze.

Od prve menstruacije do sredine 40-ih godina

Bolne i neredovite mjesečnice, neizdrživi simptomi PMS-a, problemi s promjenama raspoloženja... sve to prolazi većina žena tijekom reproduktivne dobi.

Rijetke su sretnice koje ne osjećaju bol tijekom mjesečnice. Kod nekih žena ona može biti podnošljiva, dok kod drugih uzrokuje značajne poteškoće do te mjere da ne mogu ići na posao i obavljati svakodnevne obaveze.

Najčešće je riječ o uobičajenim simptomima hormonalnog poremećaja čiji su glavni krivci stres i moderan način života. Osim bolova za vrijeme mjesečnice, hormonalna neravnoteža nerijetko uzrokuje napuhnutost, oticanje, akne, napetost, promjene raspoloženja, nepravilan menstrualni ciklus i probleme s plodnošću.

Za ponovnu uspostavu hormonalne ravnoteže u ovom periodu života pomoći će Femmenessence – MacaHarmony koji potpuno sigurno, prirodno i učinkovito djeluje na simptome tako što regulira menstrualni ciklus, smanjuje bolna razdoblja, ublažava simptome PMS-a, podržava optimalnu plodnost, povećava razinu energije i poboljšava raspoloženje.

Femmenessence – MacaHarmony surađuje s organizmom tako što stimulira hipotalamus, hipofizu i nadbubrežne žlijezde kako bi se pospješila ravnoteža hormona, kao što su FSH, estrogen, LH, tirioid i progesteron.

Od 44. do 54. godine života

U ovoj dobi kod većine žena počinju se javljati karakteristični simptomi menopauze kao što su valovi vrućine, povećanje tjelesne težine, promjene raspoloženja, problemi s pamćenjem, smanjeni libido i problemi sa spavanjem.

Približavanjem menopauzi dolazi do metaboličkih promjena i promjena u proizvodnji hormona, čime se drastično smanjuje proizvodnja estrogena i progesterona. Kod nekih žena simptomi menopauze mogu utjecati na radnu sposobnost, a čak polovica žena priznaje da im menopauza uništava seksualni život.

Femmenessence MacaLife namijenjen je ženama koje ulaze u hormonalne promjene koje nosi menopauza (između 45 i 55 godine života). Ovaj proizvod potpuno prirodno, sigurno i učinkovito ublažava valove vrućine, noćno znojenje, suhoću intimnih područja, poboljšava raspoloženje, zdravlje srca i kostiju te povećava razinu energije.

Femmenessence MacaLife potiče endokrini sustav kako bi se uravnotežila razina najvažnijih hormona čime se postiže fiziološki sklad, smanjuju se simptomi menopauze i poboljšava opće zdravlje.

Od 50. godine na dalje

Do pedesetih godina života već je većina žena ušla u menopauzu. U toj dobi nastavljaju se tjelesne promjene koje su započele u 40. godinama. Osim što je poželjno olakšati simptome povezane s postmenopauzom, u ovom je periodu života važno i posvetiti pozornost drugim važnim čimbenicima kako bi se stvorili uvjeti za optimalno zdravstveno stanje.

Femmenessence MacaPause namijenjen je za žene u menopauzi i održavanje hormonalnog zdravlja nakon menopauze. Ovaj proizvod čini potpuno djelotvoran, siguran i prirodan put do hormonalnog zdravlja žene. Osim što ublažava simptome menopauze, Femmenessence potiče zdravlje srca i kostiju, povećava razinu energije te potiče raspoloženje.

Gotovo svaka žena osjetila je poboljšanje nakon uzimanja Femmenessencea, ipak postupak je potrebno započeti savjetovanjem s liječnikom kako biste pomno pratili zdravstveno stanje, ublažili simptome menopauze i učinili nešto dobro za svoje tijelo.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije