Masaže koje mogu olakšati bolove u mišićima

Masaže koje mogu olakšati bolove u mišićima

Masaže koje mogu olakšati bolove u mišićima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Švedska masaža
Ovo je najčešća vrsta masaže i osnova je za neke druge vrste masaža u nastavku. Osnovna svrha je opuštanje mišića, ali ona i poboljšava protok kisika u tijelu i oslobađa od toksina. To je opuštajući oblik masaže pomoću ulja, gnječenja i nježnih, ali čvrstih pritisaka koji gode.

Masaža vrućim kamenjem
Koristi se švedska masaža kao predložak u kombinaciji s vrućim kamenjem. Oblutci su grijani, a zatim smješten duž kralježnice ili na energetskim centrima po tijelu. Toplina kamenja pomaže opustiti mišiće, što omogućava terapeutu da primijeni dublji pritisak koji smiruje živčani sustav.

Masaža dubokog tkiva
Ako ste kronično ukočeni i osjećate napetost u vratu i ramenima, masaža dubokog tkiva možda može pomoći. Gdje god imate ukočenost mišića u tijelu, tu su obično adhezije u mišićima, tetivama i ligamentima. Za vrijeme terapije terapeut fizički razgrađuje te adhezije pomoću izravnog, dubokog pritiska. I da, takav duboki pritisak može uzrokovati malo boli.

Tajlandska masaža
Ovaj tip masaže će vas opustiti poput joge. Terapeut vas nježno masira koristeći ruke, koljena, noge i stopala. Osjetit ćete se puni energije nakon masaže i sigurno ćete ju probati još koji put.

Akupresura
Ova iscjeljiteljska praksa iz tradicionalne kineske medicine slična je akupunkturi, samo bez igala. Terapeut primjenjuje pritisak rukama ili prstima na različite točke na tijelu za vraćanje pravilnog protoka energije u cijelom tijelu te sprječava i liječi određene bolesti i stanja, kao što su mučnina, napetost mišića i glavobolje.

Shiatsu
Shiatsu je japanski oblik masaže sličan akupresuri. Dok je u zapadnom svijetu „novi" oblik masaže, u Japanu s eprakticira već tisućama godina. Terapeut koristi pritisak prsta i dlana duž nevidljivih energetskih putova u tijelu, točnije, meridijana kako bi poboljšao protok energije.

Refleksologija
Ovdje se svakom dijelu tijela pristupa kroz točke na stopalima. Refleksologija, poput akupresure i shiatsua, pokušava obnoviti protok energije u tijelu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije