Može li krvna grupa odrediti tip osobnosti?

Može li krvna grupa odrediti tip osobnosti?

Može li krvna grupa odrediti tip osobnosti?
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U Japanu se krvna grupa koristi za utvrđivanje nečije osobnosti i temperamenta. Kao i kod astrologije, znanstvena zajednica često odbacuje krvne grupe kao pokazatelje osobnosti, ali to ne zaustavlja popularnost ove teorije u japanskom ženskim časopisima, gdje se rade krvni horoskopi.

Povijest teorije da krvna grupa određuje osobnost je zapravo mračna. Godine 1900, austrijski znanstvenik Karl Landsteiner otkrio je četiri krvne grupe. Kako su u 19. stoljeću znanstvenici koristili veličinu mozga (veći mozak, pametniji čovjek) da propagiraju teorije o rasnoj superiornosti i spolu, mnogi znanstvenici koristili su teoriju krvnih grupa da proguraju vlastite ideje o rasnoj nadmoći. Znanstvenici sa zapada su smatrali (lažno, očito) da su Azijati inferiorni, jer velika većina njih poput životinja ima krvnu grupu B. Godine 1927., Takeji Furukawa, japanski profesor, uveo je teoriju pod naslovom „Studija temperamenta kroz krvne grupe". Iako mu je nedostajalo znanstvenih dokaza, javnost je prihvatila ideju da tip krvi određuje ličnost.

Krvna grupa 0

Vi ste društveni leptirić. Nerijetko popularni i samouvjereni, vi ste vrlo kreativni i činite sve da budete u centru pažnje. Ostavljate dobar dojam na ljude, a vrlo često su pripadnici ove krvne grupe vrlo atraktivni. Organizirani ste i određeni, vaša tvrdoglavost će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Možete biti dobar vođa. U ljubavi, krvna grupa 0 je kompatibilna s 0 i AB.

Izbor karijere: bankar, političar, kockar, ministar, broker i sportaš.

Krvna grupa A

Pripadnici krvne grupe A izgledaju mirno izvana, ali iznutra su puni anksioznosti i brige. Često su perfekcionisti, sramežljivi i osjetljivi. Obično introvertirani, stabilni ste i zamišljeni. Možete biti dobar slušatelji. Pomodni ste i pratite najnovije trendove. Volite romantiku, a često izbjegavate stvarnost odlazeći u svijet mašte. Krvna grupa A je kompatibilna s krvnom grupom A i AB, što se tiče ljubavi.

Izbor karijere: knjigovođa, bibliotekar, ekonomist, pisac, programer i trač kolumnist.

Krvna grupa B

Možete biti vrlo usmjereni na cilj i ambiciozni. Otvoreni ste i vrlo šarmantni, dobri u čitanju ljudi i pružanju podrške. Iako ste kritični, niste previše izbirljivi i ne zamarate se malim stvarima. Tipovi B su impulzivni individualisti koji često stvaraju svoj vlastiti put u životu. Vi ste vrlo jaki i optimistični. Krvnoj grupi B su kompatibilne krvna grupa B i AB.

Izbor karijere: kuhar, frizer, vojskovođa, talk show voditelj i novinar.

Krvna grupa AB

Nije iznenađujuće da krvna grupa AB može biti prilično dualistička, posjedujući osobine A i B krvne grupe. Možete biti sramežljivi i izravni, neodlučni i samopouzdani. Često se ističete od drugih, pristojni ste i ugodni. Logični ste i odlučni u tome da radite stvari onako kako treba. Obično ste pouzdani i želite pomoći drugima. Vaše strpljenje, koncentracija i inteligencija vrijedni su divljenja. Krvna grupa AB može naći srodnu dušu s bilo kojom drugom krvnom grupom.

Izbor karijere: barmen, odvjetnik, učitelj, prodajni predstavnik i socijalni radnik.Listen

Vitashop

Najnovije

Najčitanije