Što možete učiniti ako vam je upaljeno grlo?

Što možete učiniti ako vam je upaljeno grlo?

Što možete učiniti ako vam je upaljeno grlo?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dolaskom jeseni, sve su češće virusne i bakterijske infekcije dišnih puteva. Prvi znakovi su najčešće kihanje, kašalj, curenje iz nosa, peckanje u grlu... U jesen i zimu osjetimo i sve posljedice sjedilačkog načina rada i života, koji uključuje manje kretanja i dugotrajan boravak u zatvorenim i pretoplim prostorijama sa suhim zrakom. Ako takvi uvjeti dovoljno dugo traju, popuštaju i oni najotporniji. Uskoro se počinju javljati umor, pospanost, suhoća i nadraženost sluznice usne šupljine i ždrijela, promuklost, osjećaj grebanja, bol u grlu, otežan govor ili gutanje. U tim okolnostima dodatno je olakšano širenje prehlade i gripe.

Propolis je prirodni antibiotik, pčelinji proizvod koji predstavlja čudo prirode. Zbog svog antibakterijskog, antifungalnog, antivirusnog, antiupalnog i antioksidativnog djelovanja dragocjen je prirodni lijek mnogo stoljeća. Ima sposobnost da pruži zaštitu od zaraza, regenerira tkiva, i služi kao izvor energije i izdržljivosti. Može spriječiti infekcije kao što su upala grla, akne, opekline, čirevi u ustima, a isto tako može pomoći liječiti infekcije koje su već počele.

Kako nam mogu pomoći Propolki pastile?

Propolki su jedinstvene pastile za grlo koje sadrže standardizirani propolis i vitamin C, dakle potpuno prirodne sastojke, pa ih mogu uzimati i djeca.

Propolis jača prirodnu imunost, pomaže u procesima regeneracije tkiva i potiče aktivnost imunosnog sustava. Ima baktericidno djelovanje i prirodni lokalni anestetički učinak, a posljednja istraživanja pokazala su da zbog visoke koncentracije flavonoida posjeduje i snažno antioksidativno djelovanje.

Vitamin C jača prirodne obrambene snage našeg organizma i sudjeluje u eliminaciji slobodnih radikala.

Propolki pastile su dodatak prehrani, koji ne sadrži konzervanse niti umjetne boje, a zbog svojeg prirodnog sastava nemaju umjetni, kemijski okus, niti isušuju sluznicu grla i usne šupljine prilikom primjene. Ne sadrže lokalne anestetike koji "umrtvljuju" grlo.

Osobe alergične na propolis ne smiju ih koristiti.

Propolki se preporučaju:

  • za zaštitu organizma tijekom razdoblja prehlada i gripe
  • kod osjećaja nadraženosti i suhoće u ustima i ždrijelu
  • kod prvih simptoma infekcije ždrijela (osjećaj nelagode u usnoj šupljini i grlu)
  • za ublažavanje promuklosti.

Propolki pastile potražite u ljekarnama! Više o proizvodu pročitajte OVDJE.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Vitashop

Najnovije

Najčitanije