Odreknite se šećera na tjedan dana, učinak je nevjerojatan

Odreknite se šećera na tjedan dana, učinak je nevjerojatan

Odreknite se šećera na tjedan dana, učinak je nevjerojatan
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.01.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Nije potrebno spominjati da je rafinirani bijeli šećer jedna od najštetnijih namirnica za naše tijelo. Konzumiramo ga u raznim oblicima, poput bezalkoholnih pića, kave, čaja, sladoleda, keksa i čokolade, a osim što je prepun praznih kalorija, može uzrokovati i lošu probavu, visoku razinu šećera u krvi, upale i visok krvni tlak. Jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo s vašim tijelom kada biste se potpuno odreknuli šećera? Sigurno nevjerojatne stvari za vaše zdravlje, a evo što možete očekivati ako ga ne konzumirate samo sedam dana, prema Times of India.

Očekujte normalniju razinu šećera u krvi

Dodani šećeri mogu uzrokovati porast razine šećera u krvi, što osobito može biti štetno za osobe s dijabetesom. Izbacivanje šećera iz prehrane može značajno poboljšati kontrolu šećera u krvi. Umjesto šećera, odaberite zdrave zaslađivače poput stevije kako biste zasladili hranu ili piće.

Možete očekivati i bolju probavu

Za osobe sa slabim crijevima, konzumiranje dodanih šećera može pridonijeti probavnim problemima kao što su nadutost, plinovi i proljev. Kako biste olakšali i ubrzali probavu, pokušajte prestati konzumirati šećer na tjedan dana i sami svjedočite promjeni.

Manje upala

Unutarnja upala može uzrokovati umor, bolove u mišićima i oslabiti vašu imunost na razne bolesti. Konzumacija rafiniranog šećera povezana je s povećanom upalom u tijelu, što može pridonijeti svim ovim zdravstvenim problemima. Prestanak konzumiranja šećera počet će ublažavati unutarnju upalu unutar jednog tjedna od prestanka konzumiranja šećera.

Bolje ćete spavati

Još jedna prednost uklanjanja šećera iz prehrane je bolji san. Ako imate naviku konzumiranja slatkih pića poput hladnih napitaka, čaja ili kave, osobito prije spavanja, velike su šanse da vam se san prekida ili ne možete zaspati. Prestanak konzumiranja šećera može poboljšati vaše navike spavanja.

Izgubit ćete na težini

Ako namjeravate smršavjeti, prvo što morate učiniti je izbaciti šećer iz prehrane. Šećer sadrži prazne kalorije koje uzrokuju naglo debljanje. Ne samo bijeli šećer, morate također izbaciti pakiranu hranu koja sadrži šećer poput hladnih napitaka, čokolade, kolača i sladoleda.

Povećana razina energije

Ako se zadnjih nekoliko dana osjećate umornije, trebate provjeriti razinu šećera u krvi. Konzumacija šećera može izazvati trenutni nalet šećera, ali će vam kasnije smanjiti energiju dvostruko brže. Prelazak na zdrave zamjene za šećer stabilizirat će razinu energije i održati vas punim energije.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije