Kako lakše prebroditi PMS

Kako lakše prebroditi PMS

Kako lakše prebroditi PMS
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.02.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Aromaterapija kao odgovor na tegobe

Bolovi u leđima, grčevi, nervoza i netrepeljivost te spremnost da u svakom trenutku "ekspolodiramo" samo su neki od 150 "registriranih" simptoma PMS-a, kroz koji jednom mjesečno prolazi skoro svaka žena.

Procjena je da čak 90 posto žena ima barem jedan ili više simptoma PMS-a, njih 20 do 40 posto osjeća neke tegobe, a kod 5 posto žena one su tako teške da ometaju svakodnevne poslove. Zato ne čudi da tegobe PMS-a mogu utjecati na kompletan život žene, od obitelji do posla. Znate li da postoji više od 150 simptoma, fizičkih promjena i promjena u ponašanju vezanih za PMS, što otežava njegovo dijagnosticiranje. Znanstvenici još nisu uspjeli objasniti točan uzrok tegoba od kojih žene pate svaki mjesec. Sva sreća što raznim biljnim čajevim, masažama i vježbama možemo "popraviti" napetost, depresivno raspoloženje i osjećaj mučnine.

Aromaterapija se još od drevnih naroda pokazala kao izvrsno rješenje za otklanjanje ili ublažavanje mnogih bolesti. Nema boljeg rješenja za bolove u trbuhu od utopljavanja. I dok su naše bake znale staviti topli šal ili termofor, posebno na donji dio trbuha, kako bi toplina svojim djelovanjem opustila mišiće, danas smo sretni jer možemo uživati u raznim načinima pomoću kojih, uz djelovanje eteričnih ulja, možemo ublažiti napetost u tijelu.

Pobjegnite od PMS-a u kadu punu tople vode u koju ste dodali bogatu pjenu i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili cvjetova gorke naranče. Pri tome ne štedite vrijeme i trud pa sebi napravite pravi ugođaj. A to znači, ugasite svjetlo i zapalite nekoliko svijeća te ih "strateški" rasporedite po kupaonici. Stavite omiljeni CD i zaronite u carstvo pjene i mirisa. Dišite duboko kako bi eterična ulja djelovala na vašu psihu i mislite o lijepim stvarima. Pri tome nježno masirajte trbuh.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije