Napokon su otkrivene tajne ženskog mozga!

Napokon su otkrivene tajne ženskog mozga!

Napokon su otkrivene tajne ženskog mozga!
  • Objavljeno: Nedjelja, 08.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Biološke razlike između muškaraca i žena su očite, a sada su znanstvenici otkrili i temeljne razlike u mozgovima spolova.

Bihevioralni znanstvenici i neuroznanstvenici su desetljećima proučavali i istraživali razlike između mozga muškarca i mozga žene.

Ovo su najzanimljivije stvari o ženskom mozgu:

Ženski mozak je manji, pa što?

Istina je da je ženski mozak manji od muškarčevog, no to ne znači da su žene manje inteligentne. Muškarci su fizički krupniji, pa su i njihovi organi veći. Veličina mozga nema nikakve veze s pameću.

Saznajte što zapravo muškarci vole na ženama!

Ženski mozak ima moć!

Ženska intuicija nije mit. Zapravo, žene žive u skladu s emocijama i potrebama drugih ljudi. One su biološki povezane kako bi razumjele potrebe beba, bez ijedne izgovorene riječi. Možemo reći da žene imaju „šesto čulo“! Stoga ne čudi činjenica da su žene oduvijek bile povezane s tajanstvenim stvarima i da su u povijesti bile proglašavane vješticama. Žene imaju duboku povezanost s prirodom i mogu postati sjajni iscjelitelji, pomoću onoga što su naučile iz svoje okoline.

Menstrualni ciklus utječe na ženski mozak.

Smatra se da žene u vrijeme PMS-a postaju hormonski nadmoćna i emocionalno osjetljiva bića. Istina je da na ženski mozak utječu hormonske promjene tijekom menstrualnog ciklusa, što znači da su zapravo podložne vječnim promjenama. Progesteron, testosteron i estrogen su tri glavna hormona koji utječu na žene tijekom menstrualnog ciklusa. Kako se razine hormona mijenjaju, tako se mijenja i njihovo raspoloženje, seksualnost i pamćenje.

Isprobajte namirnice koje se dokazano bore protiv simptoma PMS-a!

Kontracepcija utječe na žensko pamćenje!

Hormoni imaju ogromnu ulogu u životu žena, stoga ne iznenađuje činjenica da kontracepcija utječe i na njihov mozak. Mnoge kontracepcijske pilule potiču proizvodnju progesterona u tijelu. Progesteron je hormon koji utječe na proces obrade podataka u mozgu.

Mozak majke je zaista poseban!

Znanstvenici se slažu da žene koje su rodile, funkcioniraju drugačije od onih koje nisu. Naime, žene se nerijetko žale da ne mogu jasno razmišljati kao prije trudnoće. Dok mnogi smatraju da su im radi nedostatka sna smanjene kognitivne funkcije, znanstvenici vjeruju da je stvar puno složenija.

Otkrijte sve faze života žene u kojima ju nazivaju ludom!

Žene bolje povezuju informacije.

Ženski mozak, iako je manji, puno bolje može povezati razne informacije. Istraživanja su pokazala da je ženski mozak puno bolje umrežen nego mozak muškarca.

Migrene utječu drugačije na ženski mozak!

Žene su podložnije migrenama od muškaraca. Uzrok migrene je poprilično isti kod oba spola - oteklo moždano tkivo pritišće živce, što uzrokuje bol. Međutim, migrena kod žena zahvaća dio mozga koji je odgovoran za obradu emocija.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije