Ovo su znakovi koji otkrivaju hormonalnu neravnotežu

Ovo su znakovi koji otkrivaju hormonalnu neravnotežu

Ovo su znakovi koji otkrivaju hormonalnu neravnotežu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Pripazite na znakove koje vam šalje organizam i nikako nemojte ignorirati hormonalne promjene. Čak i male hormonalne promjene mogu značajno utjecati na rad organizma. Ako patite od tri ili više simptoma u razdoblju od mjesec dana ili više, obavezno potražite pomoć vašeg liječnika.

Saznajte sve o starenju i hormonalnim promjenama.

Kroničan umor

Ujutro se jedva ustanete iz kreveta, a nakon posla se samo želite zavući pod dekicu mrtvi umorni? Konstantan umor može biti jasan znak promjene razine hormona u organizmu. Ako primijetite promjene po pitanju nivoa energije, obavezno potražite stručno mišljenje. Umor može uzrokovati štitnjača, inzulin, estrogen, progesteron i hormoni nadbubrežne žlijezde, piše prevention.com.

Debljanje

Nagle promjene težine mogu ukazivati na hormonalnu neravnotežu. Debljanje u trbuhu ili rukama može biti znak inzulinske rezistencije. Debljanje u području grudi često je povezano s poremećajem razine estrogena, a nakupljanje kilograma u bokovima i bedrima može biti vezano uz poremećaj rada štitnjače.

Česte promjene raspoloženja

Anksioznost i depresija mogu biti pokazatelji da nam organizam nije u ravnoteži, da je pun toksina, pod stresom i da mu ne pružate ono što mu treba. Ako i vaši najbliži primjećuju stalne promjene raspoloženja, to zasigurno nije samo posljedica lošeg dana na poslu ili prometne gužve koja vas je razbjesnila!

Pročitajte koji se hormoni svaki mjesec poigravaju s vama.

Opadanje kose

Kosa puno govori o zdravlju. Promjene u gustoći kose ili teksture, gubitak kose pokazatelji su poremećaja hormona. Gubitak kose na kruni glave može biti znak poremećaja rada štitnjače, a opadanje kose na sljepoočnicama često posljednica niske razine progesterona ili estrogena.

Nesanica

Hormonalna neravnoteža direktno utiče na san, a nesanica pogoršava zdravlje cjelokupnog organizma.

Pročitajte koji su još simptomi hormonalne neravnoteže.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije