Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što možete očekivati ako počnete zdravije jesti?

Što možete očekivati ako počnete zdravije jesti?

Što možete očekivati ako počnete zdravije jesti?
  • Objavljeno: Srijeda, 06.01.2016.
  • Broj pregleda: 1.932
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Došao je trenutak kada ste spremni suočiti se s izazovom usvajanja zdravih prehrambenih navika. Odlično za vas! Određivanje cilja i poduzimanje prvih koraka je nešto najbolje što možete učiniti za svoje zdravlje.

Donosimo vam izazove na koje se morate pripremiti jer se gotovo sve osobe, koje počnu jesti zdravije, s njima suočavaju.

Neće vam se svidjeti manje izbora

Odlučili ste se odreći nečega. Možda su to mliječni proizvodi, gluten ili šećer. To najčešće i pokušavamo eliminirati iz prehrane. Naći ćete se u situaciji kada ćete pomisliti da nemate što jesti. Nema toliko ukusnih jela ako iz njih izdvojite prethodno navedene tvari. Ključno je zapamtiti da je cjelovita hrana vaš najbolji prijatelj. Hrana koja ima samo jedan od tih sastojaka u sebi, a ne nužno sva tri.

Provjerite kako vaša prehrana može postati zdravija!

Pripremite se na prodike

Još uvijek nikome nije jasno kakvu to hrana ima moć da neke ljude može učiniti ljutitima. Kada podijelite s okolinom da ste prestali jesti neku vrstu hrane, pripremite se na neumjesne komentare. Nemojte ih doživljavati previše ozbiljno. Izradite plan prehrane koji vam najbolje odgovara. To je vaš osobni plan za vaše tijelo. Najvažnije od svega je da, ukoliko vam netko od prijatelja pokuša upropastiti plan, ne odustanete. Takvo ponašanje je sve samo ne ohrabrujuće i pozitivno.

Osjetit ćete simptome detoksikacije, koji nisu tako ugodni

Većina ljudi koja započne zdravo jesti, osjeća simptome slične odvikavanju. Ako ste naviknuli na brzu i nezdravu prehranu, promjena će vrlo vjerojatno šokirati vaš organizam. Primijetit ćete učestalije izbijanje prištića, plinove, nadutost, manjak koncentracije, umor, glavobolje, jaku žudnju za slanim ili slatkim, zatvor ili proljev. Do ovog procesa mora doći i on će proći. Naravno da nije ugodno, ali se svaki put podsjetite da je samo privremeno. Zauzvrat ćete dobiti prekrasno tijelo, očišćeno od svih stvari koje vas čine bolesnima, tromima i umornima.

Pročitajte kako eliminirati kofein, šećer i bijelo brašno iz prehrane.

Počet ćete se družiti sa istomišljenicima

Nikada nećete biti sami. Svaka osoba ima lošu reakciju na neku vrstu hrane. Vjerojatno ćete tražiti recepte i dijeliti ih sa istomišljenicima. Možda ćete otkriti grupu koje ne konzumiraju mliječne proizvode. Oni će vam pomoći da što lakše prođete kroz ove promjene i dat će vam savjete u pripremi ukusnih jela.

Postat ćete ovisni o zdravoj hrani

Jednom kada primijetite da zdrava prehrana pozitivno utječe na to kako se osjećate, počet ćete biti ovisni o njoj. Nikada se nećete osjećati loše nakon što pojedete obilan i zdrav obrok. Ako ste se prije prejedali, vjerojatno ste mislili da je to potpuno normalno. Iznenadit ćete se kada shvatite koliko puno možete pojesti ako jedete zdravo, a da nemate osjećaj prejedanja. Primijetit ćete rast razine energije čak i nakon jela.

Vaš trbuh će se promijeniti

Za mršavljenje na području trbuha je najvažnija prehrana. Možete raditi tisuće trbušnjaka dnevno, ali oni neće pomoći ako se loše hranite. Počnite jesti zdravije i ubrzo ćete primijetiti kako vaš trbuh postaje vitkiji.

Isprobajte najbolju hranu za ravan trbuh!

Ponekad ćete pokleknuti

Promjene prehrambenih navika su teške. Nemojte se osjećati loše ako pokleknete i pojedete nešto čega se pokušavate odreći. Ne postoji prava ili savršena prehrana. Zapamtite da je umjerenost ključna. Svi smo drugačiji pa i vašem tijelu odgovaraju različite stvari. Slijedite pravilo 90/10. Odnosno, 90% namirnica koje pojedete u danu trebaju biti zdrave, a njih 10% mogu biti nezdrave.

Pokušajte s ovim lakim koracima do uravnotežene prehrane!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije