Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sredstva za samotamnjenje - upute za upotrebu

Sredstva za samotamnjenje - upute za upotrebu

Sredstva za samotamnjenje - upute za upotrebu
  • Objavljeno: Srijeda, 21.04.2010.
  • Broj pregleda: 2.288
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Predivan brončani ten dobiven pomoću kreme za samotamnjenje često se, zbog nepravilnog nanošenja pretvori u užas: narančaste mrlje, pruge i umjetni "jeftini" izgled kože. S prvim sredstvima za samotamnjenje nije ni bilo moguće dobiti ujednačeni, prirodan izgled. Današnja generacija proizvoda za samotamnjenje uistinu je lažni ten u tubi - samo ga treba znati pravilno nanijeti.

Priprema

Kremu, pjenu, gel ili losion za samotamnjenje nakon kupnje isprobajte na manje vidljivom dijelu tijela. Pričekajte par sati da se razvije boja, kako bi bili sigurni da će vam odgovarati jednom kad je nanesete na cijelo tijelo.

Kako bi nanošenje kreme za samotamnjenje bilo što učinkovitije a neugledne mrlje izbjegnute, nekoliko sati prije nanošenja se istuširajte i napravite temeljiti piling kože cijelog tijela. Posebnu pozornost obratite na nožne prste, stopala, gležnjeve, koljena, laktove, zapešća i pazuhe jer će upravo na tim mjestima nastati neravnomjerne mrlje. Depilirajte se (prije ili tijekom tuširanja), a zatim nanesite hidratantni losion na cijelo tijelo. Pustite da se hidratantna krema ili losion dobro upije te obrišite eventualni višak.

Za nanošenje sredstva za samotamnjenje odvojite si dovoljno vremena i rezervirajte kupaonicu na par sati. Nanošenjem u žurbi teško ćete postići željeni, blago preplanuli ten. Iako je na većini sredstava navedeno da je dovoljno 15 minuta da se boja upije, udvostručite navedeno vrijeme kako bi bili sigurni. Koža treba biti suha a temperatura prostorije odgovarajuća kako se ne bi znojili pri čemu obvezno provjetrite kupaonicu ako je puna pare nakon tuširanja.

Pripremite par kirurških rukavica, vlažni ručnik, vlažne maramice za skidanje šminke, štapiće za uši, hidratntni losion bez alkohola i široku tamnu odjeću koju ćete obući nakon tretmana. Ako nemate iskustva sa sredstvima za samotamnjenje, umjesto spreja radije odaberite varijantu koja se lakše nanosi - krema, losion, pjena ili gel. Bilo bi poželjno i da je proizvod obojan, kako bi lakše uočili eventualna mjesta koja ste preskočili.

Nanošenje

Ukoliko ne želite imati narančaste mrlje na dlanovima, navucite tanke kirurške rukavice. Istisnite manju količinu sredstva za samotamnjenje, te je kružnim pokretima postupno i ravnomjerno nanesite na kožu. Krenite od nogu, nanoseći proizvod od gležnjeva prema struku. Na gornji dio stopala nanesite tanki sloj, a nožne prste, pete i stopala preskočite.

Na grudi, trbuh i ruke širokim zamasima postupno nanesite ravnomjerni sloj, a bilo bi dobro da imate nekoga tko će vam pomoći nanijeti kremu za samotamnjenje na leđa, podlaktice i stražnjicu. Vlažnom maramicom ili štapićem za uši umočenim u loion uklonite višak iz pupka i područja oko njega, kako bojom ne bi odudarao od trbuha.

Lice i vrat bi trebali biti za nijansu svijetliji od ostatka tijela, jer će vas pretaman ten lica postarati te ćete izgledati umjetno. Za lice i vrat koristite posebno sredstvo za samotamnjenje lica, ili razrijedite postojeće sa svojom hidratantnom kremom. Pri nanošenju pripazite na rub vlasišta, područje iza ušiju, obrve, kut usana i nosnice. Eventualni višak također uklonite vlažnom maramicom ili vlažnim štapićem za uši. Područje oko očiju i kapke preskočite.

Kada završite, skinite rukavice i lagano na ruke utrljate malenu količinu sredstva za samotamnjenje, kao da utrljavate kremu za ruke. Zatim rukama primite vlažni ručnik kako bi odstranili višak s dlanova i gotovi ste.

Narednih 15 minuta do pola sata ostanite stajati uspravno, držeći ruke podalje od tijela kako na bokovima ne bi imali neujednačene mrlje. Nastojte se ne znojiti, nemojte sjedati niti se odijevati, jer rezultat neće biti idealan. Ukoliko primijetite nepravilnosti tj. tamnije dijelove, na ta područja utrljajte hidratatni losion, pustite da se malo upije pa ga obrišite vlažnim ručnikom. Nakon dodatnih pola sata se odijenite u široku tamnu odjeću (na odjeći, ovisno o preparatu, vjerojatno će ostati mrlje) i izbjegavajte znojenje i kontakt s vodom iduća četiri sata. Nakon toga se otuširajte i nježno utrljajte ulje ili hidratantni losion po cijelom tijelu.

Rezultat vašeg tretmana trebao bi biti ten za nijansu tamniji od početnog. Tretman ponovite ako želite tamniju nijansu, a piling tijela izbjegavajte barem tjedan dana nakon nanošenja sredstva za samotamnjenje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije