Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Dječje upale

Dječje upale

Dječje upale
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.02.2011.
  • Broj pregleda: 16.830
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Antibiotici kao iznimka, a ne pravilo

Svake se godine u SAD-u propisuju antibiotici u vrijednosti većoj od 500 mi­lijuna dolara za liječenje jednoga jedinog problema - uhobolje u male djece. Propisivanje je antibiotika za dječje upale zastrašujuće poraslo u proteklih dva­deset godina. Ponovno pročitajte opis povijesti bolesti u predgovoru samo da se podsjetite na to kako se djecu liječi. Ovo je prekomjerno propisivanje anti­biotika vrlo skupo ne samo u financijskome nego i u ljudskome smislu.

U ovom ćete poglavlju doznati da su upale u djece većinom virusne i stoga ne zahtijevaju antibiotike. Pozabavit ću se samo uobičajenim dječjim upalama uključujući i one gornjih i donjih dišnih puteva, crijeva i mokraćnih puteva. Ukazat ću i na situacije koje bi mogle zahtijevati antibiotik, ali imajte na umu da dječje upale uglavnom ne zahtijevaju antibiotik.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije