Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Umjetne suze za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka!

Umjetne suze za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka!

Umjetne suze za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.04.2013.
  • Broj pregleda: 2.187
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Suho oko je jedan od vodećih oftalmoloških problema, sve prisutniji i u mlađoj  životnoj dobi. Vodeći simptomi suhoga oka su: peckanje, grebanje, iritacija, crvenilo, suhoća, svrbež, pojačano suzenje, osjetljivost na svjetlost te sekret. Osim simptoma vezanih neposredno uz oko, sindrom suhog oka ima izravan utjecaj i na kvalitetu života pa tako velik broj pacijenata navodi opći umor, smanjenu koncentraciju, pojačanu razdražljivost i učestale glavobolje.

Suho oko ne može se izliječiti, ali se mogu ublažiti simptomi i spriječiti komplikacije (infekcija, stvaranje ožiljka). U svakom slučaju, potrebno je izbjegavati čimbenike koji provociraju simptome, poput boravka u zadimljenom i klimatiziranom prostoru, na vjetru ili dugotrajan rad za računalom.

Osnovu terapije suhog oka čine umjetne suze, koje služe kao nadomjestak prirodnim suzama čije je izlučivanje nedostatno, a sastav promijenjen. Na površini oka one stvaraju zaštitni sloj koji hlapi sporije od vlastitih suza, a uz to smanjuju trenje vjeđa prilikom treptanja. Ukratko, služe za zaštitu, vlaženje i podmazivanje.

Blink® contacts kapi služe za dugotrajno osvježenje suhih i umornih očiju. Namijenjene su osobama sa blažim oblikom suhog oka i nositeljima kontaktnih leća. Aktivna tvar je natrij hijaluronat koji je sastavni dio oka (očna vodica, staklovina) ali i drugim dijelovima tijela. Povećava stabilnost suznog filma, poboljšava stvaranje suza i potiče zacjeljivanje sitnih ozljeda rožnice.

Blink umjetne suze su jednostavne za upotrebu i izuzetno učinkovite. Mogu se koristiti uz sve vrste kontaktnih leća uključujući meke, tvrde, plinopropusne, zamjenske i leće za produženo nošenje. Prije uporabe nije potrebno skidati leće. Sadrže fotosenzibilni konzervans OcuPure koji se, izložen svjetlosti, razlaže na prirodne sastojke suza - vodu i natrij klorid pa nema dodatne iritacije oka. Zbog blagog sastava i odsutnosti konzervansa mogu se po potrebi kapati i više puta na dan.         

Više o proizvodu saznajte na Blink® contacts.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Komentari

Najnovije

Najčitanije