Isprobajte ljetno voće koje potiče mršavljenje!

Isprobajte ljetno voće koje potiče mršavljenje!

Isprobajte ljetno voće koje potiče mršavljenje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dinja

Jedna dinja srednje veličine sadrži 275 kalorija. Prema tome biste bez straha za doručak mogli pojesti čak 2 cijele dinje. U usporedbi s lubenicom, dinja sadrži nešto više kalorija. Ako ćete pojesti dinju, kalorijska vrijednost će biti kao da ste pojeli 2 kuhana jaja i 2 kriške tosta od cjelovitih žitarica. No, dinja će vam pružiti čak 3 grama više vlakana, a 10 manje grama masti.

Breskve

Breskve su savršeno ljetno voće koje može smanjiti rizik od nastanka niza bolesti. Imaju odličnu nutritivnu vrijednost i nisku kalorijsku vrijednost, a sadrže čak 87% vode. Jako su dobar izvor dijetalnih vlakana, ubrzavaju stvaranje osjećaja sitosti i smanjuju žudnju za grickalicama.

Pripremite ljetni osvježavajući smoothie!

Lubenica

Lubenica može pomoći u smanjenju postotka masnog tkiva na području trbuha. Povećan postotak masnog tkiva na području trbuha ugrožava zdravstveno stanje cjelokupnog organizma i povećava rizik od nastanka niza kroničnih bolesti.

Borovnice

Borovnice su odličan izvor antocijanina, fitonutrijenata koji potiču sagorijevanje visceralnog masnog tkiva. Istraživanja su pokazala da visoka razina visceralnog masnog tkiva povećava rizik od nastanka niza kroničnih bolesti i skraćuje životni vijek.

Pripremite ljetni smoothie od bobičastog voća!

Marelice

Marelice sadrže malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor dijetalnih vlakana i kalija, a odličan izvor vitamina A i C. Sada su najzdravije i najjeftinije, stoga ih svakako trebate iskoristiti.

Grožđe

Resveratrol iz grožđa pokazuje odlična antioksidativna i druga pozitivna svojstva. Stimulira izlučivanje adiponektina, hormona koji se luči iz stanica koje proizvode i pohranjuju masnoću.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije