Matičnjak proteinske tjestenine za brze i visoko hranjive obroke

Matičnjak proteinske tjestenine za brze i visoko hranjive obroke

Matičnjak proteinske tjestenine za brze i visoko hranjive obroke
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Promo

Tjestenina zaista može biti dio zdrave, uravnotežene prehrane, te već za desetak minuta, možete imati ukusan ručak od kojega će vaša energija biti na zavidnoj razini uz dodatke sjemenki sezama, chie, konoplje, buče, lješnjaka ili oraha. Idealno brz i kvalitetan ljetni ručak često čini obrok s tjesteninom kao bazom. Ako ista tjestenina sadrži dovoljno proteina poput ove (sa 20% sjemenki u sastavu), dobili ste idealnu zamjenu za meso čime je pogodna i za vegetarijance i vegane, te sportaše. Prehrambena vlakna djeluju na snižavanje glikemijskih indeksa te smanjivanje apsorpcije šećera i masnoća u krvi, stoga je pogodna za dijabetičare.

Jedinstvena receptura Matičnjakovih proteinskih tjestenina s visokim udjelom sjemenki ili orašastih plodova, a proizvedene su bez jaja, aditiva i umjetnih aroma. Tjestenina s brašnom sjemenki buče, konoplje, chie, sezama, lješnjaka ili oraha zasitna je, zanimljivog okusa, a sadrži pregršt proteina i vlakana koji kontroliraju apetit i produžuju osjećaj sitosti, a mišićima pomažu u rastu i oporavku. Vlakna iz ovih tjestenina kontroliraju razinu šećera u krvi, a samim time energija je kontinuirana. Potpuno su sigurne za sve uzraste, brzo se pripremaju te već za desetak minuta možete imati ukusan ručak od kojega će energija biti na zavidnoj razini.

Način pripreme: tjesteninu kuhati u kipućoj vodi uz dodatak soli i malo ulja. Kuhati u otvorenoj posudi 2-3 minute uz povremeno miješanje. Skuhanu tjesteninu procijedite i poslužite. Za najbolji rezultat koristite 1L vode na 100 g tjestenine.

Recepte možete pronaći na YouTube kanalu Matičnjak TV.

Mame ispitanice su u svim kategorijama proteinskih tjestenina, pronašle „Matičnjak“ proizvode izuzetno kvalitetnima. Samim time, Matičnjak je nositelj iznadprosječnih ocjena po kriterijima zadovoljstva, kvalitete i namjere preporuke.

Prati nas na posebnoj domeni Svijet Novih Navika i na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije