Osnovne skupine hrane

Osnovne skupine hrane

Osnovne skupine hrane
  • Objavljeno: Petak, 13.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Masti

Ova grupa se odnosi na namirnice koje se uglavnom sastoje od masti, kao npr. ulje, margarin, maslac, preljevi za salate i majoneza. Iako orasi sadrže proteine, pripadaju ovoj grupi jer imaju veliki udjel masti.

Zdravije masti su one koje sadrže veliku količinu mononezasićenih masti, kao npr. maslinovo ulje i orasi. Ograničite uporabu zasićenih masti, npr. maslaca, masti i tropskih ulja (kokosovo i palmino ulje) zato jer povećavaju razinu kolesterola u krvi. Sve masnoće, čak i one zdravije, trebale bi se jesti u ograničenim količinama jer imaju veliku energetsku vrijednost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije