Grožđe u službi ljepote

Grožđe u službi ljepote

Grožđe u službi ljepote
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 3.759
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Grožđe i ljepota

Bobice grožđa koje sadrže ljekovite i vrijedne sastojke u posljednje su vrijeme s pravom postale zvijezde kozmetičke industrije. U dozrelim bobicama grožđa jesenskih vinograda ne krije se samo istina nego i ljepota. Dokazano je da grožđe obiluje vrijednim sastojcima koji kao da su stvoreni za postizanje i očuvanje ljepote, zdravlja i mladenačkog izgleda kože. Zahvaljujući obilju vitamina, minerala, voćnih kiselina te posebno polifenola, vrlo učinkovitih antioksidansa koji štite kožu od starenja, grožđane su bobice u posljednje vrijeme s pravom postale zvijezde kozmetičke industrije.

Za osvježavanje i relaksiranje lica nakon kaotičnog radnog dana izmiješajte masku od žlice soka od grožđa, meda, brašna i maslinova ulja. Ove jeseni uživanju u mirisima i okusima netom ubranog i prešanog grožđa dodajte i uživanje u blagotvornim utjecajima koje ono, zahvaljujući svojim sastojcima, može imati na vašu ljepotu. Posegnite za ponovno otkrivenim, više nego jednostavnim receptima te pripremite neki od kozmetičkih pripravaka koji će zasigurno neizmjerno goditi vašoj koži. Očistite je, navlažite, osvježite, učvrstite ili pak izgladite. Kada je riječ o ljepoti i mladenačkom izgledu kože, grožđe je ne samo dokazano učinkovito nego i vrlo svestrano.

Odavna je poznato da sastojci grožđa pozitivno utječu ne samo na zdravlje nego i na ljepotu. Tako se još u drevno antičko doba, na prostorima Egipta, Babilona, Grčke i Rima, muškarcima darivalo vino, a ženama grožđe za očuvanje mladosti i ljepote. Uporaba ljekovitih svojstava grožđa u kozmetičke svrhe ponovno je aktualizirano prije otprilike petnaestak godina, nakon što je, naravno u Francuskoj, otkriveno da ono, među ostalim, sadrži tvari koje su mnogo puta učinkovitije u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože od primjerice poznatih antioksidansa, vitamina E i C.

Ubrzo nakon što je znanstveno dokazano ono što se znalo od pamtivijeka, na tržištu su se pojavili prvi kozmetički preparati, a u Bordeauxu je otvoren prvi wellness centar u kojem se provodi vinoterapija. Danas, pak, gotovo sve ozbiljnije kozmetičke tvrtke u svojoj ponudi imaju liniju temeljenu na učinkovitim sastojcima iz grožđa, a vinoterapija, primjerice kupke u vinu, oblozi od grožđa ili pak masaža skupocjenim uljem dobivenim od koštica, nezaobilazna je u ponudi prestižnih wellness centara diljem svijeta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije