Pronašli smo idealno sredstvo protiv sunčevih opeklina

Pronašli smo idealno sredstvo protiv sunčevih opeklina

Pronašli smo idealno sredstvo protiv sunčevih opeklina
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.06.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Testeraj

Napokon smo dočekali toplo vrijeme i duge sunčane dane. Naravno da smo odmah uskočili u otvorenu odjeću, počeli više vremena provoditi vani, planirati izlete u prirodu i pokoji vikend bijeg na more prije no što odemo na pravi godišnji odmor.

Unatoč ljetnoj euforiji, imamo na umu važnost zaštite kože od sunca. Naravno, neki od nas su nestrpljivi kako bi što brže dobili lijepi preplanuli ten stoga riskiraju i izlažu se suncu uz korištenje niskog zaštitnog faktora ili još gore – bez ikakve zaštite.

Tada nastupa ono što nam može uništiti ostatak odmora zbog čega možemo zaboraviti na tako željeni osunčan ten – opekline! Na samu spomen te riječi mrači nam se pred očima. Umjesto na plaži s koktelom u ruci ili proplanku s kojeg puca pogled oduzima dah odjednom se nalazimo u zatvorenom prostoru dok čekamo da opekline prođu. A one osim što su iznimno neugodne, sporo zacjeljuju.

Kako nam se san o sunčanom godišnjem odmoru ne bi pretvorio u noćnu moru u redakciji smo počeli raspravljati o ublažavanju opeklina jer iako smo oprezni, ponekad se zna dogoditi da zaboravimo obnoviti zaštitu.

Ublažavanje opeklina od sunca

Odmah smo pronašle zajednički jezik oko toga što očekujemo od sredstva za ublažavanje opeklina. Glavni kriteriji su nam jednostavna upotreba, trenutan osjećaj olakšanja, hidratacija kože i brzo djelovanje jer ne želimo hodati crvene okolo! Na prvu možda zvuči nemoguće da jedan proizvod zadovolji sve navedeno, no dale smo si malo truda i pronašle ga.

Riječ je o Combusten spreju koji uspješno djeluje na kožu iritiranu prekomjernim izlaganjem suncu. Posebno nam se sviđa forma spreja zbog čega ga jednostavno možemo nanijeti na sve dijelove tijela bez da utrljavamo proizvod i tako dodatno iritiramo već nadraženu kožu.

Inače smo veoma stroge što se tiče sastava kozmetike koju nanosimo na svoju kožu, pogotovo ako je riječ o licu. No, Combusten sprej nas je odmah na prvu dobio jer sadrži visok udio pantenola koji je već odavno poznat kao glavni sastojak proizvoda za umirivanje kože.

Osim toga, tu su još i aloe vera i maslinovo ulje stoga Combusten sprej osim što liječi opekline kožu ostavlja regeneriranom, nahranjenom i hidratiziranom.

Bez Combusten spreja ovog ljeta ne idemo nigdje, a osim u putnoj ljekarni postao je i obavezni dio našeg kupaonskog ormarića.

Više informacija o proizvodu saznajte na linku.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije