Prirodno rješenje za brzo jačanje imuniteta kod djece

Prirodno rješenje za brzo jačanje imuniteta kod djece

Prirodno rješenje za brzo jačanje imuniteta kod djece
  • Objavljeno: Petak, 18.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Imunološki sustav djeteta

Imunološki sustav čine stanice, tkiva i organi koji tijekom života štite od različitih napadajućih patogena, i ima zadaću da održava tijelo zdravim i čini organizam sposobnim da se odupre ponovljenim infekcijama. Imunološki sustav djeteta razlikuje se od imunološkog sustava odrasle osobe. Nerođeno dijete dobiva imunološke stanice od majke kroz posteljicu, a dojenče kroz majčino mlijeko, ako doji.

S vremenom se djetetov imunološki sustav razvija i može se boriti protiv infekcija, a ta borba je najčešća kod djece jasličke i vrtićke dobi, jer su ona stalno bolesna, i tako razvijaju svoj imunološki sustav.

Poboljšanje imuniteta djeteta

Roditelji se često pitaju kako mogu pomoći svojoj djeci, bez obzira na dobi.

Kod novorođenčadi i manje djece dojenje je najbolji način za pomoć djetetovom imunološkom sustavu, ali kad dijete prestane dojiti treba brinuti o tome što jede, kako spava i igra li se dovoljno na svježem zraku.

Česte infekcije koje se javljaju u prvim godinama života korisne su jer sprječavaju ponovnu infekciju ili razvoj bolesti, odnosno jačaju dječji imunološki sustav. Osim toga, zdrav životni stil koji uključuje uravnoteženu prehranu, dovoljno sna i redovitu aktivnost igra veliku ulogu u jačanju imunološkog sustava i kod djece i kod ljudi svih dobnih skupina.

Beta glukan za djecu

Ponekad samo zdrave navike nisu dovoljne i imunitetu vaših najmlađih potrebna je pomoć. U tom slučaju ne bi bilo loše da posegnete za dodacima prehrani s prirodnim sastojcima: beta-glukanom, vitaminom C i cinkom koji doprinose normalnom funkcioniranju imuniteta.

Beta glukan je polisaharid kojeg u prirodi nalazimo u staničnim stijenkama kvasca, cjelovitim žitaricama, reishi, shiitake i maitake gljivama te algama i bakterijama. Beta glukan je najbolji prirodni imunomodulator koji potiče imunološki sustav kako bi što učinkovitije obranio organizam od bakterija, virusa, gljivica i parazita. U kombinaciji s pravim vitaminima i mineralima, beta glukan je posebno učinkovit i pokreće niz reakcija koje pomažu vašem imunološkom sustavu.

S vremenom će imunološki sustav djeteta prepoznati određene viruse, postati sve bolji u sprječavanju infekcije, posebno ako pazite da dijete ima uravnoteženu prehranu i vode zdrav način života, a dodaci prehrani svakako mogu u tome pomoći.

Prirodan izbor za jačanje imuniteta djece

Salvit Beta glukan jedinstveni je tekući dodatak prehrani s okusom jagode koji je prilagođen djeci. Salvit Beta glukan sadrži Beta-(1,3/1,6)-D-glukan Yestimun® iz stanične stijenke pivskog kvasca, iscrpinu crne bazge kao odličan prirodni izvor C vitamina i cink koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Salvit Beta glukan uzima se pomoću dozirne čašice, jednom dnevno, prije obroka, kroz 2-4 tjedna, prema tabličnoj uputi s preporučenim doziranjem prema tjelesnoj težini. Salvit Beta glukan nije namijenjen za djecu mlađu od jedne godine.

Salvit Beta glukan tekući dodatak prehrani preporučuje se:

  • djeci starijoj od godine dana
  • djeci koja tek kreću u kolektiv (vrtić, škola)
  • djeci oslabljenog imuniteta

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije