Hungry Mile preporučuje: Pivski gulaš je idealno jelo za vikend

Hungry Mile preporučuje: Pivski gulaš je idealno jelo za vikend

Hungry Mile preporučuje: Pivski gulaš je idealno jelo za vikend
  • Objavljeno: Subota, 11.02.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Mnogima omiljeni gastro bloger Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, poznat nam je još od 2014. godine i kulinarske emisije "3,2,1 Kuhaj". Njegov blog „Jedi do Mile volje“ redovno pratimo, kao i Instagram profil Hungry Mile, a posljednjih nekoliko tjedana svake nam subote preporuči jedan recept. Ovaj put je to pivski gulaš od juneće lopatice, najbolji uz njoke od starog kruha ili svježa peciva. Zašto baš taj recept? "Jer su neke kombinacije jednostavno neodoljive i imaju moć popravljanja svega - od teškog dana pa na dalje", kaže Mile, a mi smo ga odlučili poslušati.

Recept za pivski gulaš

Sastojci:

  • 800 g mesa za gulaš (juneća lopatica)
  • 500 ml crnog piva
  • sol, papar
  • svinjska mast ili ulje
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 manja limenka sjeckane rajčice/ pelata
  • 3 mrkve srednje veličine
  • 2 lovorova lista
  • peršin
  • 2 glavice luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • ½ žličice šećera (ili meda)
  • 1 žličica slatke dimljene crvene paprike u prahu
  • po ukusu ljute mljevene paprike

Priprema:

1. Meso narežite na kockice jednake veličine, posolite pa u većem dubokom loncu na zagrijanoj masnoći kratko popecite sa svih strana, dok ne dobije lijepu smeđu boju.

2. Izvadite meso iz lonca i ako je potrebno dodajte još malo masnoće, na tome dinstajte sitno nasjeckani luk dok ne postane mekan i slatkast.

3. Dodajte sitno sjeckani češnjak, koncentrat rajčice i papriku. Vratite meso i podlijte pivom, pustite da alkohol ispari. Dodajte pelate i podlijte s malo vode ili temeljca pa kuhajte na laganoj vrati. Na pola kuhanja dodajte narezanu mrkvu. Povremeno promiješajte i dolijevajte vode ako je potrebno, no pomalo, nikada previše kako gulaš ne bi izgubio na okusu. Kuhajte sat i pol do dva sata ili dok vam meso nije mekano.

4. Pred kraj kuhanja dodajte nasjeckani svježi peršin. Poslužite s okruglicama od kruha, njokima ili pire krumpirom.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije