5 vitaminskih savjeta kako oporaviti kosu nakon sunca i mora

5 vitaminskih savjeta kako oporaviti kosu nakon sunca i mora

5 vitaminskih savjeta kako oporaviti kosu nakon sunca i mora
  • Objavljeno: Utorak, 20.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Uvijek smatramo da stanje naše kose ‘’može bolje’’, zar ne? No, vrlo rijetko zapravo učinimo taj dodatan korak ka njezi. Moramo biti svjesni da ljetni mjeseci, sunce, more, bojanje, našoj kosi uvelike odmažu, stoga se za lijepu kosu moramo malčice potruditi. I zato vam donosimo par korisnih savjeta kako obnoviti kosu uz pomoć vitamina iz udobnosti vašeg doma, ali i par savjeta za koje jedino što vam je potrebno je dobra volja.

Tretman hidroliziranim keratinom

Keratin je primarni dio naše kose, čineći 65 - 95%. Možda niste znali, ali naša kosa već sadrži keratin, no vanjski čimbenici kao što su sunce i sol, smanjuju njegov postotak u našoj kosi. A na nama je da ga nadomjestimo. Posebnost Forcapil Keratine+ kapsula je da sadrže hidrolizirani keratin, koji je 97% identičan keratinu koji se nalazi u našem tijelu. A jedan od najvažnijih sastojaka, uz keratin, je upravo biotin kojeg često nazivamo "vitaminom ljepote"!

Izbjegavajte pegle za kosu i sušila

Iako je ovo zlatno pravilo koje već i ptice na grani znaju, nije loše podsjetiti na njihovu štetnost za kosu. No, ako se osjećaš hrabrom i samouvjerenom da tvoja kosa to može podnijeti, svakako nanesi zaštitu od topline prije stiliziranja.

Perite kosu redovito

Zvuči kao klišej, zar ne? No, održavanje kose čistom je pola posla. Redovno pranje kose oslobađa tjeme od prljavštine i viška ulja. Međutim, pranje prilagodite svom tipu kose, ukoliko imate suhu kosu, dvaput tjedno je sasvim dovoljno.

Tretman vitaminima prilikom pranja kose

Zašto vitaminski? Jer Forcapil šampon za kosu sadrži provitamin B5, značajan sastojak koenzima koji ima ključnu ulogu u mehanizmu obnove stanica i tkiva. A ovaj vitamin doprinosi i hidrataciji kose.

Pijte puno vode

Iako uz Forcapil proizvode možemo dodatno hidratizirati kosu, neka nam ipak prvi korak bude hidratacija organizma. Unutarnja hidratacija tijela u kombinaciji s vanjskom hidratacijom čini savršen duo, a kosa će vam biti vidno zahvalna.

Proizvode Forcapil provjerite na linku.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije