Jesu li vaše kosti zdrave?

Jesu li vaše kosti zdrave?

Jesu li vaše kosti zdrave?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.05.2013.
  • Broj pregleda: 6.108
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što trebate znati?

Iako su zdravi, vaši rituali trčanja mogu postati najveća prijetnja kostima. Otkrijte zašto sve više zdravih i mladih ljudi ima povećan rizik od nastanka osteoporoze i različitih ozljeda. Također vam donosimo različite načine pomoću kojih ćete svoje kosti ojačati.

Mislite da je sve što radite za svoje zdravlje dobro? Redovito nanosite kremu za sunčanje, koristite niskomasne mliječne proizvode i vježbate redovito? Što ako vam kažemo da sve te stvari mogu oštetiti vaše kosti i povećati rizik od nastanka osteoporoze?

Stručnjaci ističu da veliki broj žena u dvadesetima i tridesetima ima osjetljive kosti, bez obzira na to što vode brigu o svome zdravlju. Možete se truditi održati normalnu tjelesnu  težinu, ali često dolazi do toga da ne unosite važne nutrijente ili pak vježbate previše.

Jednim istraživanjem se pokazalo da veliki broj studentica ima manjak koštane mase i povećan rizik od nastanka osteoporoze. Čak i djeca pate. Naime, današnje djevojčice imaju čak 56% veći rizik od nastanka prijeloma, u odnosu na djevojčice unazad 30 godina.

Iako su mršavije žene sklonije gubitku koštane mase, snimanja koštane mase za mlade osobe su poprilično površna. Sve i da se dogodi prijelom, doktori u većini slučajeva neće provjeravati je li koštana masa u redu. Žalosno je to što se osobe treće dobi najčešće podvrgavaju takvim pregledima.

Ono što ste do sada napravili sa svojim kostima je nepovratno. Dobra vijest je da takvo stanje možete održavati i spriječiti pogoršanje. Iako ne zvuči utješno, svakako to morate jer će vam starost na tome biti zahvalna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije