Kako hormoni utječu na područje trbuha?

Kako hormoni utječu na područje trbuha?

Kako hormoni utječu na područje trbuha?
  • Objavljeno: Subota, 18.05.2013.
  • Broj pregleda: 3.867
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mast na području trbuha najgore djeluje na zdravlje!

I dok sigurno ne želite imati višak kilograma na trbuhu, za mnoge osobe je to prvo mjesto gdje se mast nakuplja, a zadnje mjesto s kojeg odlazi. Osim što nije privlačan, višak kilograma na trbuhu nije ni zdrav. Istraživanja su pokazala da mast na području trbuha najgore djeluje na zdravlje, i to gore od masti s područja nogu ili bokova.

U velikom broju slučajeva, hormonalna neravnoteža je glavni uzročnik masti na području trbuha. Ako se borite s viškom kilograma već duže vrijeme, velika je vjerojatnost da je u pitanju hormonalna neravnoteža.

Višak masti na trbuhu može biti znak neravnoteže jednog ili više hormona, a najčešće je to niska razina estrogena, niska razina testosterona, niska razina dehidroepiandrosterona (DHEA), kojeg oslobađaju nadbubrežne žlijezde, i visoka razina inzulina i kortizola.

Abdominalna mast se javlja i kao posljedica starenja, a povećava rizik od nastanka srčanih bolesti i dijabetesa. Za uklanjanje abdominalne masti potrebno je puno toga, uključujući pravilnu prehranu, tjelovježbu i, naravno, motivaciju. Sve ovo će vam pomoći, ali ako i dalje ne primjećujete nikakve rezultate, trebali biste provjeriti razinu hormona u tijelu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije