Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vaše tijelo tijekom detoksikacije sokovima

Vaše tijelo tijekom detoksikacije sokovima

Vaše tijelo tijekom detoksikacije sokovima
  • Objavljeno: Utorak, 23.07.2013.
  • Broj pregleda: 614
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Razmišljate o tome da započnete detoksikaciju tijela konzumiranjem svježe iscijeđenih sokova? Upoznajte se sa svime što se događa u tijelu tijekom unosa svježe iscijeđenih sokova.

Nakon prvog gutljaja

Vaš mozak šalje signal da ste gladni, a kao odgovor na glad dobije čisti voćni šećer. Nemojte misliti da su sokovi na bazi povrća značajno zdraviji.

Voćni sokovi potiču naglo oslobađanje inzulina koji je odgovoran za pokretanje šećera u krvi, sada u obliku glukoze koja ulazi u tjelesne stanice.

Nakon 30 minuta

Nakon što su vaše stanice dobile veći dio glukoze, razina šećera u krvi počinje naglo padati i velika je vjerojatnost da ćete osjećati vrtoglavicu.

U međuvremenu, tijelu nedostaje kalorija i ono počinje koristiti glikogen kao izvor energije. Glikogen sudjeluje u izgradnji mišića.

Nakon dva dana

Nakon svakog ispijenog soka, razina inzulina u krvi naglo raste, potom naglo pada. Tijelo u velikoj mjeri koristi glikogen, a vi se osjećate slabo i neraspoloženo.

Budući da unosite tek oko 50% kalorija koje su vam potrebne, vaše tijelo se oslanja na 2 izvora energije: trigliceridi, vrsta energije pohranjene u masnim stanicama i proteini, koji grade vaše mišiće. Možda ćete početi gubiti mišićnu masu, čak i ako još uvijek redovito vježbate.

Nakon tri dana

Vaš mozak nije sretan. On ulazi u fazu izgladnjivanja i dolazi do povećane razine ketona u tijelu. Osjećat ćete se razdražljivo i imat ćete nezavidnu razinu koncentracije.

Vašem mozgu nedostaju aminokiseline koje su potrebne za održavanje dobrog raspoloženja. Ako ste skloni depresiji ili lošem raspoloženju, velika je vjerojatnost da ćete se sada početi osjećati tako.

Proteini iz oslabljenih mišića se razbijaju u amonijak i mokraćnu kiselinu i potom kruže vašim krvotokom. Bubrezi počinju pojačano raditi.

Nakon četiri dana

Tanko crijevo počinje slabije raditi. Njegove resice, sitna vlakna koja hranjive tvari oslobađaju u krvotok, počinju atrofirati. Vaš proljev može postati još gori, a samim time se povećava rizik od nastanka dehidracije.

Osmog dana

Izgubili ste jedan dio mišićne mase. Čak i ako se vratite na stari režim prehrane, sada imate manje mišića koji bi potrošili kalorije te će se oni pretvoriti u salo. Smanjen postotak mišićne mase će usporiti i metabolizam, čime se povećava rizik od nakupljanja još većeg broja suvišnih kilograma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije