Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Laserski lifting lica

Laserski lifting lica

Laserski lifting lica
  • Objavljeno: Utorak, 16.12.2008.
  • Broj pregleda: 2.982
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto starimo?

Jedna od najvećih ljudskih želja je zaustaviti vrijeme i vječno ostati mlad. Starenje je neminovni proces kojeg nije moguće zaustaviti no može se znatno usporiti i odgoditi uz očuvanje vitalnosti. Ono je rezultat genetski kontroliranog procesa i utjecaja okoliša koji se zbrajaju. Svakodnevno smo izloženi utjecaju okoliša prvenstveno sunca i zagađenja okoliša koji izazivaju prijevremeno starenje.

Koža u sklopu biološkog procesa starenja doživljava niz promjena. Smanjena sinteza kolagena i elastičnog tkiva pogoduje nastanku bora i gubitku elastičnosti kože zbog čega je koža opuštena i mlohava što je jače izraženo nakon menopauze. Stanice gube moć zadržavanja vode što znatno doprinosi smežuranosti i naboranosti kože. Ne smijemo zaboraviti utjecaj gravitacije. Najvažniji uzroci prijevremenog starenja su sunce i cigarete te se njhov utjecaj zbraja s biološkim procesom starenja.

Najnovije oružje protiv starenja

Primjena lasera se svakodnevno proširuje, početno su korišteni u vojne svrhe da bi svoje pravo značenje dobili u medicini i kod estetskih zahvata. Primjena lasera za lifting lica, vrata i dekoltea je odgovor na brojna sredstva i aparate koji daju dvojbene rezultate. Laserski lifting je jedna od najvećih prekretnica u tretmanima uljepšavanja i najnovije oružje protiv starenja što postavlja nove standarde u estetskim tretmanima. Starenje više ne mora biti noćna mora.

Kako djeluje laserski lifting?

Laserska zraka se sastoji od niza zraka koje su usmjerene u 1 zajedničku zraku pri čemu sve zrake imaju iste karakteristike : energiju, valnu duljinu i smjer kretanja. U dodiru s tkivom ispoljavaju brojne učinke koji nastaju kao posljedica upijanja energije laserske zrake. Uz primjenu lasera koristi se istodobno vakum masaža. Istodobna primjena lasera i vakum masaže znatno pojačava efekt tretmana jer se utjecaj lasera i vakum masaže zbraja i nadopunjenje.

Komentari

Najnovije

Najčitanije