Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Osjećajte se dobro čitav dan!

Osjećajte se dobro čitav dan!

Osjećajte se dobro čitav dan!
  • Objavljeno: Petak, 28.03.2014.
  • Broj pregleda: 17
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koji su najučinkovitiji koraci koje trebate slijediti da biste se osjećali dobro od jutra do večeri? Osjećati se dobro znači da vaše tijelo i um rade najbolje moguće, a vi ste toga svjesni, u tome uživate i osjećate se ugodno u svakoj situaciji.

Izlažite se suncu

Sunce potiče oslobađanje serotonina, koji igra važnu ulogu u održavanju dobrog raspoloženja. Kada ste na otvorenome, krećite se. Čak i umjerena aktivnost na otvorenome može djelovati poput antidepresiva, možda čak i bolje. Također pomaže u prevenciji depresije i ublažava tjeskobu i anksioznost.

Naspavajte se

U večernjim satima tijelo počinje oslobađati melatonin. On vam pomaže da zaspite. Neke aktivnosti mogu negativno djelovati na proizvodnju melatonina i na taj način narušiti kvalitetu sna. Ono što radite tokom cijelog dana utječe na proizvodnju melatonina kasnije.

Fokusirajte se na sadašnjost

Kada bismo uvijek mogli prepoznati da sami sebi narušavamo raspoloženje, drugačije bismo razmišljali. Razmišljanje o prošlosti i dalekoj budućnosti nije nužno loše, ali ne uvijek i stalno. Da biste potpuno uživali u sadašnjosti, trebate se na nju i fokusirati. Brinite se o budućim problemima kada do njih dođe, a ne unaprijed. Vjerojatno imate sasvim dovoljno problema koje trebate riješiti sada. Onda ih i rješavajte.

Probajte ostati pozitivni

Dvoje potpuno različitih ljudi se mogu naći u istoj situaciji. Jedna osoba će možda reagirati pozitivno, druga negativno. Ishod situacije značajno ovisi o stanju vašeg uma. Probajte u svakom trenutku ostati pozitivni kako biste smanjili anksioznost i stres. Uzrujavanje oko nečega što ne možete promijeniti uistinu nema smisla. Predviđanje budućnosti također nema smisla. Prepustite se i razmišljajte pozitivno.

Okružite se ljudima

Dobra podrška prijatelja, obitelji, kolega s posla i poznanika može pomoći da održite dobro zdravlje, manje se izlažete stresu i živite dulje. Provodite vrijeme što je moguće više u društvu drugih ljudi. Vi ste društveno biće i od toga ne možete pobjeći. Održite dobre odnose s ljudima do kojih vam je stalo. Budite korektni i iskreni.

Posjetite liječnika

Ako vas muči neki simptom koji ne prolazi dulje vrijeme, posjetite liječnika. Ako ste zabrinuti oko tjelesne težine, ali se s time ne želite suočiti, posjetite liječnika. Svojem liječniku trebate vjerovati. Morate mu reći sve što vas muči u vezi vašeg zdravlja. On vam želi i može pomoći. Bolje je da odete liječniku i suočite se s problemom koji vas muči nego da o tome razmišljate satima i da vam to upropasti i najljepši dan.

Opustite se

Opustiti se nije baš tako lako. Najteže je pronaći ono što vas opušta. Sa stresom se morate nositi i ne smijete dopustiti da upravlja vašim životom. Puno bolje ćete se osjećati u toku dana ako ćete se moći zamisliti kako se kasnije opuštate. Ako još uvijek niste pronašli ono što vas opušta, krajnje vrijeme je da pronađete.

Budite uređeni

Ne morate biti u svečanoj odjeći, ali uredite se. Kada ste doma, obucite najdražu trenirku. Pazite da vam je kosa većinom čista. Kada se osjećate lijepo, osjećat ćete se dobro. Fizički izgled nije najvažniji, ali zadovoljstvo izgledom je važno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije