Piletina u umaku od vrhnja, špinata i sušenih rajčica - brzo gotovo i jako ukusno!

Piletina u umaku od vrhnja, špinata i sušenih rajčica - brzo gotovo i jako ukusno!

Piletina u umaku od vrhnja, špinata i sušenih rajčica - brzo gotovo i jako ukusno!
  • Objavljeno: Utorak, 02.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Nakon uskršnjih blagdana poznatih po bogatim ručkovima i večerama s teškom i kaloričnom hranom, vrijeme je da svojem organizmu pružite nešto laganije. Pripremite laganu piletinu u umaku koji ćete poslužiti s rižom, tjesteninom ili palentom. Vaš će vam probavni sustav biti zahvalan.

Iako se radi o nešto laganijem obroku, ovom ručku okusa i hranjivih tvari ne nedostaje. Ovaj recept možete napraviti i s kiselim vrhnjem i s vrhnjem za kuhanje, ovisno o tome što više volite. Uz to, špinat pun željeza i antioksidansa će uz sušene rajčice dodati i okus i hranjive tvari, pa ovo jelo zaista možete smatrati potpunim ručkom.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • sol po ukusu
  • papar po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 200 g svježeg špinata, opranog i ocijeđenog
  • 100 g sušenih rajčica, narezanih na trakice
  • 200 ml kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 100 ml pilećeg temeljca ili vode
  • parmezan (opcionalno)

Priprema:

  1. Najprije pripremite piletinu tako da je lagano posolite i popaprite s obje strane.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa s obje strane. Maknite piletinu iz tave i stavite na tanjur sa strane.
  3. U istoj tavi dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga popržite dok ne zamiriše.
  4. Dodajte svježi špinat u tavu i kuhajte ga dok ne povene i smanji volumen.
  5. Zatim dodajte sušene rajčice i kuhajte ih zajedno sa špinatom još nekoliko minuta.
  6. Vratite piletinu u tavu zajedno sa svim sokovima koje je pustila. Lagano promiješajte kako bi se sve sastojci sjedinili.
  7. Ulijte kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje i pileći temeljac ili vodu te promiješajte.
  8. Pustite da se umak lagano zagrije i da se svi okusi prožmu, oko 5-10 minuta, dok umak ne postane kremast.
  9. Kušajte umak i prilagodite začine po želji.
  10. Poslužite piletinu u umaku od vrhnja, špinata i sušenih rajčica s prilogom po izboru. Po želji, možete posuti parmezanom prije posluživanja.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije